Botoșăneanca acuză că alți producători ar folosi pesmet cu arome în locul miezului de nucă, la umplutura cozonacilor.

„Nuca o cumpărăm de la producători particulari. Folosim doar nucă, nu pesmet, cum se adaugă, de obicei, în producţia din cofetării. Acolo se utilizează pesmet cu aromă de nucă. Vreau să vă spun că în această combinaţie, aroma de nucă este mai puternică decât în cazul utilizării nucilor în umplutura pentru cozonac, dar gustul este amar şi lasă de dorit”, mai susține Gabriela Mateiuc.

Botoşăneanca spune că a intrat în afaceri comercializând făină de grâu, iar apoi s-a reorientat spre producţia de dulciuri.

„Am venit la un târg naţional de pâine, din Bucureşti, şi am constat că bucureştenii sunt dornici să se întoarcă la tradiţii, să cumpere produse făcute din ingrediente naturale. Venim în fiecare week-end, parcurgem aproape 500 de kilometri de la Botoşani la Bucureşti, astfel încât locuitorii Capitalei să se bucure de produsele tradiţionale moldoveneşti”, a mai spus femeia, potrivit botosaneanul.ro