Evenimentul Zilei > International > Atentate dejucate în Europa
Atentate dejucate în Europa

Atentate dejucate în Europa

Europa este în stare de alertă în ultimele săptămâni. Operațiuni de amploare pentru anihilarea unor celule teroriste au avut loc în Franța, Belgia, Germania și Spania.

 În Belgia, raidurile poliției din orașul Verviers s-au soldat cu moartea a doi jihadiști și arestarea unui al treilea, care avea legături cu autorii atacurilor teroriste de la Paris. Islamiștii belgieni voiau să decapiteze un oficial de rang înalt și să posteze imaginile pe Internet.

Poliția germană a arestat, ieri, doi turci, membri ai organizației Statul Islamic, suspectați că pregăteau un atac în Siria și unul în Germania.

În Franța, un cetăţean român, care a ameninţat cu moartea musulmanii, a fost reţinut în apropiere de Marea Moschee din oraşul Toulouse, el având ascuns un cuţit într-o mânecă a hainei. Tot ieri, un bărbat care avea o „armă de război” a luat doi ostatici într-un oficiu poștal în Columbes, la 20 km de Paris. El era cunoscut ca infractor de drept comun și cu probleme psihice și s-a predat în cele din urmă poliției, nefiind nicio persoană rănită.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: