Evenimentul Zilei > International > Atentat cu MORȚI și RĂNIȚI la marea MOSCHEE din Quebec
Atentat cu MORȚI și RĂNIȚI la marea MOSCHEE din Quebec

Atentat cu MORȚI și RĂNIȚI la marea MOSCHEE din Quebec

Patru morți și mai mulți răniți a lăsat în urmă un atac armat care a avut loc duminică seară la centrul cultural islamic din Quebec, cunoscut sub numele de marea moschee.

Un purtător de cuvânt al poliției din Quebec, situat în sud-estul Canadei, a confirmat la posturile de televiziune că există morți, dar nu a precizat numărul lor. El a mai spus că doi suspecți au fost reținuți. Poliția nu a exclus posibilitatea ca un al treilea suspect să fi reușit să fugă.

O vastă operațiune polițienească a fost lansată după atacul armat care s-a produs după rugăciunea de seară.

Potrivit unor martori citați de Radio Canada, doi indivizi au pătruns în moschee înainte de a deschide focul asupra credincioșilor.

Premierul Quebecului, Philippe Couillard, a declarat pe contul său de Twitter că guvernul local este "mobilizat pentru a asigura securitatea populației din Quebec".

Centrul cultural islamic din Quebec, cunoscut, de asemenea, sub numele de marea moschee din Quebec, a mai fost ținta unor amenințări anul trecut, dar mai puțin grave: un cap de porc a fost lăsat în fața uneia dintre uși în timpul Ramadanului.

Trei săptămâni mai târziu, o scrisoare cu caracter islamofob intitulată "Ce este cel mai grav: un cap de porc sau un genocid" a fost distribuită în vecinătate.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: