Evenimentul Zilei > Actualitate > Atât de simplu poţi verifica DISPONIBILITATEA unui număr de înmatriculare
Atât de simplu poţi verifica DISPONIBILITATEA unui număr de înmatriculare

Atât de simplu poţi verifica DISPONIBILITATEA unui număr de înmatriculare

Pentru cei care şi-au achiziţionat recent o maşină şi nu au răbdare să stea la coadă pentru a-şi alege numărul de înmatriculare există o variantă excelentă, ce funcţionează şi în cazul celor care vor un număr preferențial și nu se mulțumesc cu acela oferit din oficiu de serviciul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Timpul petrecut în fața ghișeului pentru etapele amintite mai sus poate fi economisit de acasă. Există o metodă online prin care se poate verifica dacă numărul de înmatriculare dorit este disponibil.

Pentru început se intră pe website-ul DRPCIV și se creează un cont de utilizator. Se introduce adresa de e-mail, este generată o parolă, iar link-ul atașat acelui e-mail este valabil trei zile. După activarea contului se poate accesa secțiunea de verificări.

Vor apărea două casete: în prima dintre ele se trece numărul de înmatriculare verificat (ex: B117AZO), iar în cea de-a doua codul CAPTCHA. Se apasă butonul verifică şi se află dacă se poate alege acel număr de înmatriculare.

Combinațiile preferențiale se atribuie contra unei taxe de 45 de lei şi nu vor putea fi atribuite combinații de litere cu semnificații obscene şi nici acelea ce pot fi asociate cu denumirile autorităților publice.