Evenimentul Zilei > Actualitate > Atât de grav este. Comunicatul, destinat românilor. Nivelul a atins un punct critic
Atât de grav este. Comunicatul, destinat românilor. Nivelul a atins un punct critic

Atât de grav este. Comunicatul, destinat românilor. Nivelul a atins un punct critic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenționează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia/Kosovo că măsurătorile efectuate pe plan local au indicat o poluare atmosferică în Priştina la un nivel periculos pentru sănătatea umană.

MAE îi informează pe cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Biroului de Legătură al României la Priştina: +38338604272, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Biroului de Legătură al României la Priştina: +38349415780.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://belgrad.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

MAE avertizează cetățenii români care vor să circule în zona menționată în comunicat

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a adresat un mesaj cu prilejul marcării aniversării a 140 de ani de relații diplomatice româno-britanice. Mesajul a fost transmis miercuri, 25 noiembrie a.c., în cadrul unui eveniment virtual organizat de către Ambasada României la Londra, în colaborare cu Foreign Commonwealth and Development Office și Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București.

Evenimentul a inclus o succesiune de momente care au reflectat istoricul relațiilor bilaterale și palierele principale ale cooperării româno-britanice, cu accent pe contribuția pe care românii din Marea Britanie și britanicii care locuiesc în România o aduc la întărirea parteneriatului bilateral.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este unul din ministerele care fac parte din Guvernul României. Înființat la data de 20 iulie 1862, sub denumirea „Ministerul Afacerilor Străine”, a fost condus de Apostol Arsache, primul ministru al afacerilor străine al României moderne. Denumirea de Ministerul Afacerilor Străine (MAS) s-a păstrat până la declararea Republicii Socialiste Române, când a fost modificată în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), denumire care se păstrează și în prezent.

Actualul ministru de externe al României este Bogdan Aurescu.