Evenimentul Zilei > Actualitate > ATACURILE rechinilor OPRITE de un dispoziv SPECIAL | GALERIE FOTO
ATACURILE rechinilor OPRITE de un dispoziv SPECIAL | GALERIE FOTO

ATACURILE rechinilor OPRITE de un dispoziv SPECIAL | GALERIE FOTO

Australieni au creat un aparat de uz personal care îi va ajuta pe cei care practică surfing şi pe scafandri să prevină peste 90% din întâlnirile nedorite cu rechinii, au informat joi mass-media locale citate de EFE.

Echipa Institutului de Oceanografie a Universităţii din Australia Occidentală a creat aparatul. Acesta emite un puternic câmp electric care interferează cu sistemul electro-receptor al rechinilor care este format dintr-o reţea de senzori în creierul animalului, potrivit ediţiei locale a ziarului The Guardian.

Cercetătorii au făcut experimente pentru a dovedi eficienţa dispozitivului şi a analiza reacţiile rechinilor din zona recifului aflat în vestul litoralului australian. Ei au utilizat două platforme pline cu momeală, dintre care una era prevăzută cu respectivul aparat, informează Agerpres.

Oamenii de ştiinţă au observat că toţi rechinii au atacat şi au mâncat momeala de pe platforma neprevăzută cu aparatul Shark Shield, în timp ce doar 10% s-au apropiat de cea apărată de dispozitiv.


BĂTĂLIE pe VIAŢĂ şi pe MOARTE. Femeia care a făcut imposibilul să devină POSIBIL | GALERIE FOTO

Miss Marea Britanie Miss Marea Britanieg înainte şi după bulimie Miss Marea Britanie Miss Marea Britanie şi Mister Univers Miss Marea Britanie şi Mister Univers


FAPTĂ EROICĂ răsplătită după 17 ani cu un gest EMOŢIONANT | GALERIE FOTO şi VIDEO

Mike Hughes a salvat-o pe Dawnielle Davison Mike Hughes a salvat-o pe Dawnielle Davison Mike Hughes a salvat-o pe Dawnielle Davison Mike Hughes a salvat-o pe Dawnielle Davison Mike Hughes a salvat-o pe Dawnielle Davison