Un urs a dat iama prin gospodăriile din orașul Vatra Dornei, județul Suceava, distrugând mai multe garduri și luând un porc pe care l-a dus în pădure. Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți. Ursul a coborât din pădure în stațiunea Vatra Dornei, iar aici a provocat mai multe distrugeri și a furat un porc.

Potrivit Monitorului de Suceava, ursul a fost văzut de un localnic, iar acesta a anunțat 112, solicitând ajutorul poliției. Apelul a fost înregistrat în jurul orei 0.30, iar o petrulă formată dintr-un polițist și un jandarm a ajuns la gospodăria în care a pătruns animalul sălbatic, din Dorna.

Au fost anunțate și celelalte instituții abilitate să intervină în asemenea cazuri. Este vorba despre Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava care a transmis un mesaj RO-Alert pentru atenționarea populației din zona în care a fost semnalată prezența ursului.

Jandarmii au rămas în zonă luni noapte pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a se asigura că ursul nu se întoarce și că nimeni nu este în pericol.

Autoritățile îndeamnă cetățenii din zona de munte să aibă grijă unde își depozitează resturile menajere și să nu lase animalele domestic în afara adăposturilor închise. În cazul în care observă vreun urs, să nu se apropie de acesta, astfel încât să evite orice pericol.

Un alt urs a dat iama între viței la Pojorâta

Cazul vine la aproximativ o săptămână după ce un alt urs a fost observat în zona localității Pojorâta.  a Acesta a făcut pagube în mai multe gospodării și a fost filmat în timp ce sfârteca un vițel ca să-l mănânce.

Animalul a fost observat în timp ce traversa drumul european 58, care leagă Moldova de Ardeal. Alarma a fost dată de un șofer care a sunat la 112. Polițiștii ajunși la fața locului au folosit semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție și au reușit să alunge animalul în pădure.

Același urs a mâncat cinci viței care aparțineau unui crescător de animale din Pojorâta. Paguba în acest caz se ridică la circa 10.000 de lei.