Evenimentul Zilei > Actualitate > Atacatorul din Nisa a stat două săptămâni în Sicilia înainte de a pleca în Franța
Atacatorul din Nisa a stat două săptămâni în Sicilia înainte de a pleca în Franța

Atacatorul din Nisa a stat două săptămâni în Sicilia înainte de a pleca în Franța

LA REPUBBLICA (Italia), 31 octombrie 2020 - Alcamo - Polițiștii din Palermo și Trapani au ajuns sâmbătă după amiază în jurul orei 17.00 în centrul istoric al oraşului Alcamo, cu câteva mandate de percheziție semnate de departamentul antiterorism al parchetului Palermo.

Atacatorul de la Nisa, Brahim Aoussaoui, a petrecut două săptămâni la Alcamo în casa unui prieten, un tânăr tunisian, Brahim a rămas la Alcamo până acum șapte zile, când a plecat spre Franţa. Potrivit unei prime reconstituiri, Brahim Aoussaoui ar fi ajuns în Sicilia în data de 10 octombrie, cu trenul, venind de la Bari. Poliția caută dovezi.

A fost controlată și locuinţa prietenului său care a fost dus deja la secția de poliție. Tot în Sicilia sunt căutaţi și ceilalți tunisieni care au ajuns la Lampedusa împreună cu Brahim Aoussaoui, în total 22 de persoane care au călătorit la bordul unei ambarcaţiuni mici.

Investigațiile se concentrează asupra prietenului lui Aoussaoui, care a fost audiat toată noaptea de anchetatorii Digos la sediul poliției din Palermo. Tunisianul a repetat că nu a văzut nimic suspect la Brahim în timpul șederii sale în Sicilia: „Mi-a explicat doar că își caută un loc de muncă – a spus în procesele verbale – şi găsise ceva, a cules măsline câteva zile”.

Poliția a verificat telefonul mobil și computerul tânărului pentru a vedea dacă a rămas în contact cu Brahim și după plecarea acestuia din Alcamo.Atacatorul de la Nisa ajunsese în Italia pe 20 septembrie, pe 9 octombrie, iar după carantina obligatorie pentru toți cei care debarcă în Italia, a fost transferat într-un centru pentru migranți din Bari.

În data de 10, a sosit ordinul de expulzare de pe teritoriul italian, „cu invitație la repatriere”. Brahim avea deja un contact în Sicilia. Între timp, fusese anchetat şi de către parchetul din Agrigento pentru sprijinirea și instigarea la
imigrația ilegală.

Astăzi, cuvintele procurorului Luigi Patronaggio sunt din nou de mare actualitate. „Cel mai mare pericol pentru siguranța publică, mai mult decât din ambarcațiunile care părăsesc Libia, provine de la debarcările fantomă care sosesc din Tunisia.

Acestea sunt un adevărat pericol, deoarece cei care ajung în Italia pe această cale vor să evite identificarea reprezentând un potențial risc în lupta împotriva terorismului”.

Sursa

Traducerea Cătălina Păunel, RADOR

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News