Evenimentul Zilei > International > Incident în Rusia. Liderul opoziției, ATACAT la Moscova. Navalnâi a suferit ARSURI CHIMICE
Incident în Rusia. Liderul opoziției, ATACAT la Moscova. Navalnâi a suferit ARSURI CHIMICE

Incident în Rusia. Liderul opoziției, ATACAT la Moscova. Navalnâi a suferit ARSURI CHIMICE

Alexei Navalnâi, liderul opoziției ruse, a ajuns la spital, joi, după ce un individ necunoscut i-a pulverizat vopsea verde pe față.

"Mi-au pulverizat fața cu vopsea verde chiar la ieșirea din birou. Cel mai rău este că acum am tot ochiul drept verde. Atât pupila, cât și corneea", a scris Navalnâi, pe Twitter, admițând că s-a speriat crezând că era vorba de un acid, scrie Agerpres.

În imaginea pe care a postat-o pe rețelele de socializare se vede clar că are dificultăți să își deschidă un ochi și are fața verde.  "M-au diagnosticat cu o arsură chimică la ochiul drept", a precizat Navalnâi, care a trebuit să fie transportat la spital cu ambulanța.

Navalnâi, care a fost atacat în același fel luna trecută la deschiderea unui birou electoral în orașul Barnaul, a recunoscut că durerea este dificil de suportat și a spus că va denunța incidentul la poliție.

Autoritățile au decis să înceapă o campanie de discreditare a lui Navalnâi, a cărui capacitate de mobilizare preocupă Kremlinul în vederea alegerilor prezidențiale din 2018. Recent, el a executat 15 zile de arest administrativ pentru organizarea la finalul lui martie a celor mai mari proteste antiguvernamentale de la reîntoarcerea la Kremlin, în 2012, a lui Vladimir Putin.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News