Evenimentul Zilei > Justitie > Interlopi cu greutate, atac violent într-un club din Mamaia. News Alert
Interlopi cu greutate, atac violent într-un club din Mamaia. News Alert

Interlopi cu greutate, atac violent într-un club din Mamaia. News Alert

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cer arestarea preventivă, în lipsă, a doi frați cercetați pentru tentativă de omor, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii şi liniştii publice. După ce, în urmă cu două săptămâni, într-un club din Mamaia, au atacat un bărbat cu cuțitele, provocându-i răni adânci, cei doi au fugit în Anglia, potrivit anchetatorilor.

Frații N.V., zis Eminescu, de 33 de ani, și B.T.F., de 43 de ani, zis Tancu , sunt interlopi cunoscuţi cu antecedente penale, fiind anterior condamnaţi la pedepse privative de libertate, pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă (tentativă de omor). Parchetul Tribunalului Constanța informează că în data de 2 august, orele 03:30, în timp ce se afla într-un club din staţiunea Mamaia, un bărbat a fost agresat de Eminescu. În timpul conflictului i-au fost aplicate lovituri cu un cuțit la nivelul bărbiei, zonă vitală a corpului, şi la nivelului pieptului, plăgile tăiate necesitând intervenție chirurgicală și îngrijiri medicale de 8-9 zile.

 

Tot în acest conflict, numitul Tancu i-a dat victimei un pumn în gât și, ulterior, i-a aplicat o lovitură cu o teacă de cuţit în zona superioară a omoplaţilor. Conflictul s-a produs în timp ce localul era plin şi a indus stare de frică şi panică în rândul clienţilor, spun procurorii. Victima ar fi fost atacată cu brutalitate pentru că nu reușise să meargă la botezul copilului lui Eminescu și pentru asta, la vederea lor în club, ceruse scuze interlopilor. Când au aflat, a doua zi, despre scandalul violent din club, polițiștii s-au dus după agresori dar se pare că aceștia fugiseră deja în Anglia.

 

“La data de 13 august 2019, au fost puse în executare mandate de percheziţie domiciliară în vederea identificării de probe necesare administrării probatoriului cauzei şi depistării inculpaţilor însă aceştia nu au fost găsiţi, existând suspiciunea că au plecat din ţară într-un timp foarte scurt de la săvârşirea infracţiunilor şi încearcă sustragerea de la tragerea la răspundere penală”, spun procurorii.

 

Propunerea de arestare preventivă, în lipsă, a celor doi interlopi va fi analizată, luni, 19 august, de către judecătorii Tribunalului Constanța. Dacă magistrații vor dispune arestarea lor, Eminescu și Tancu vor fi dați în urmărire internațională pentru a fi repatriați în țară, în vederea încarcerării.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: