Evenimentul Zilei > Actualitate > ATAC TERORIST în Franţa, soldat cu 12 morţi. Cei mai căutaţi CRIMINALI din Europa. Unul dintre ei s-a predat
ATAC TERORIST în Franţa, soldat cu 12 morţi. Cei mai căutaţi CRIMINALI din Europa. Unul dintre ei s-a predat

ATAC TERORIST în Franţa, soldat cu 12 morţi. Cei mai căutaţi CRIMINALI din Europa. Unul dintre ei s-a predat

Douăsprezece persoane au fost ucise, miercuri, cu sânge rece, după ce doi bărbați înarmați și cu fețele acoperite au deschis focul în sediul publicației de satiră Charlie Hebdo, din Paris. Cel mai tânăr dintre presupuşii terorişti, Hamyd M., care s-a aflat la volanul maşinii, s-a predat. Ceilalţi doi suspecţi, fraţii Said şi Cherif Kouachi, au fost identificaţi de către poliţiştii francezi pe baza unei cărţi de identitate descoperite într-un automobil incendiat, abandonat de către atacatori. Ei au fost daţi în urmărire generală şi sunt, în prezent, cei mai căutaţi criminali din Europa.

ATAC TERORIST în Franța, soldat cu 12 MORȚI. Cel mai tânăr dintre teroriști S-A PREDAT. Ceilalți doi au fost dați în urmărire generală

O amplă operaţiune a poliţiei franceze are loc în trei zone diferite ale oraşului Reims, unde fuseseră localizaţi atacatorii încă din cursul nopţii.

Cine sunt cei doi fraţi presupuşi terorişti

Potrivit presei franceze, cel mai tânăr dintre fraţi, Cherif, a fost judecat şi condamnat la trei ani de închisoare, în 2008, pentru apartenenţa la o grupare extremistă, cunoscută sub numele de Filiera irakiană din arondismentul XIX, care trimitea tineri jihadişti francezi să lupte în Irak şi îi antrena pentru atentate teroriste. Cei doi fraţi au revenit din Siria vara trecută.

Said și Cherif au rămas orfani de mici, părinții fiind doi imigranți algerieni. Musulman "de ocazie", așa cum singur se descria, s-a transformat, după invazia americană din Irak, într-un adevărat fanatic, dornic să devină erou indiferent de consecințe, relatează jurnaliștii de la cotidianul Liberation.

După ce-au întrebat doi paznici unde se află intrarea în sediul revistei și l-au ucis pe unul dintre ei, au urcat la etajul doi. Teroriştii i-au strigat pe nume pe caricaturiştii revistei satirice Charlie Hebdo, care se aflau în timpul unei şedinţe de redacţie, şi i-au executat unul câte unul, a dezvăluit viceprimarul Parisului, Patrick Klugman, citat de ABC News.

Marşuri ale tăcerii

Totodată, miercuri seara au avut loc marşuri ale tăcerii în mai multe oraşe din Franţa. Peste 35.000 de oameni au mărşăluit la Paris, 15.000 la Lyon, 13.000 la Rennes, peste 10.000 la Toulouse, aproape 5.000 la Nantes și 3.000 la Clermont-Ferrand.

Rămâneţi pe evz.ro pentru a afla ultimele detalii în cazul atacului terorist din Franţa.