Evenimentul Zilei > International > Atac sălbatic al unui român asupra unei polițiste britanice. A înjunghiat-o cu un pix
Atac sălbatic al unui român asupra unei polițiste britanice. A înjunghiat-o cu un pix

Atac sălbatic al unui român asupra unei polițiste britanice. A înjunghiat-o cu un pix

Un român a fost protagonistul unui atac sălbatic, după ce a înjunghiat o polițistă din Marea Britanie cu un pix. Femeia a rămas cu traume psihice și cu cicatrici pe față.

Atac crunt al unui român asupra unei polițiste britanice! Adrian Popa (40 ani) a atacat-o pe polițista care încerca să-l rețină, în luna august 2020. Agenta Alexandra Dobbs a intervenit la un apel într-un caz de violență domestică, în localitatea Edgware, Barnet. L-a găsit pe român ascunzându-se în grădina casei partenerei sale. Omul legii l-a somat să se oprească, l-a amenințat chiar cu un aparat cu electroșocuri. Însă românul a atacat-o nemilos cu un pix, pe care i l-a înfipt în față fără ezitare.

„Atacurile împotriva ofițerilor de poliție nu vor fi tolerate, iar cei condamnați pentru un astfel de atac vor fi tratați sever de către instanțe”, a declarat judecătorul care l-a condamnat, Richard Marks, potrivit publicației Evening Standard.

A lovit-o cu pumnii și a amenințat-o: „O să te omor”

Atacul a fost înregistrat de camera corporală a polițistei, imaginile fiind redate în sala de judecată. În imagini se vede cum românul este somat de polițistă, care are pistolul cu electroșocuri îndreptat către el. Însă acesta continuă să vină amenințător către ea, pregătindu-se să o lovească cu pumnii și spunând „O să te omor”.

Procurorul de ședință a relatat atacul astfel: „Polițista l-a auzit gemând și a crezut că îl curentase. Dar nu a putut să-l oprească pentru că era prea aproape de ea. Pentru o fracțiune de secundă a văzut pixul ieșindu-i dintre degetele strânse”, a spus procuroarea Sarah Przybylska.

Polițista a rămas cu traume psihice și cu cicatrici pe față

Polițista, care a suferit mai multe răni pe față, gât și zgârieturi pe umăr, a depus mărturie în instanță. Ea a spus că a rămas cu traume psihice, iar cicatricile și le ascunde cu machiaj. În apărarea sa, românul a invocate faptul că suferea de depresie și că are „remușcări” după atac.

În luna mai a anului trecut, un adolescent român care a declanșat o urmărire periculoasă în Marea Britanie  a fost condamnat. În timpul urmăririi, tânărul de 19 ani aflat pe o motocicletă furată a atins viteza maximă de 290 km/oră.  Pe 20 mai, poliția din Haringey, Londra a văzut un motociclist care depășea viteaza legală și a pornit în urmărirea lui. Agenților de poliție li s-a alăturat și un elicopter. Urmărirea petrecută pe autostrada M1 a trecut prin comitatele Hertfordshire, Bedfordshire și Buckinghamshire.

Sursa: Știrile Pro TV

Foto: Poliția britanică