Evenimentul Zilei > International > ATAC CHIMIC la LONDRA. Autorităţile sunt în ALERTĂ
ATAC CHIMIC la LONDRA. Autorităţile sunt în ALERTĂ

ATAC CHIMIC la LONDRA. Autorităţile sunt în ALERTĂ

Cel puţin 12 răniţi au suferit arsuri grave din cauza unei substanţe chimice eliberate într-un club din Londra. Poliţia a închis drumurile şi a evacuat pe toată lumea.

Incidentul a avut loc în Dalston, în estul Londrei şi a condus la evacuarea a peste 600 de persoane care participau la un eveniment. În jur de 200 de oameni au plecat înainte că serviciile de urgenţă să ajungă la faţă locului, cu restul de 400 fiind evacuaţi.

Pompierii, poliţia şi multe ambulanţe au fost chemate la faţa locului. Pe lângă toate acestea, o echipa specială de intervenţii în situaţii cu risc mare a mai fost adusă.

LAS-ul (London Ambulance Service) a declarat că au dus 10 pacienţi la spital, iar poliţia a afirmat că încă două persoane au fost duse la spital pentru afecţiuni similare.

Un purtător de cuvânt a spus că: “Poliţia a fost chemată la o locaţie licenţiată de pe strada Sidworth, Dalston, lângă Londra, la ora 1:10 AM după ce mai mulţi cetăţeni s-au plâns de existenţa unei substanţe nocive aflată în aer. Nouă persoane au fost tratate pentru arsuri minore şi duse la spital.  Alte două persoane s-au prezentat la spital cu afecţiuni similare. Nicio afecţiune nu le-a pus viaţă în pericol”.

Nu s-au făcut încă arestări, dar poliţia îşi continuă investigaţia.