Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac armat la şaormărie! Mascaţii au deschis focul! Avem primele înregistrări
Atac armat la şaormărie! Mascaţii au deschis focul! Avem primele înregistrări

Atac armat la şaormărie! Mascaţii au deschis focul! Avem primele înregistrări

Angajații unei şaormării din nord-vestul Londrei au trăit clipe de groază după ce au fost implicaţi într-un schimb de focuri ce putea avea urmări tragice.

Conform Daily Star, şaormarii se pregăteau pentru o zi normală când peste ei au intrat mai mulţi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi.

Iniţial, angajaţii au crezut că sunt focuri de artificii în cartier, dar când s-au trezit cu pistolarii în faţă şi-au dat seama că situaţia este critică.

Până să apuce să se dezmeticească, glonanţele au început să şuiere în jurul lor, astfel că oamenii s-au adăpostit care pe unde a putut. Unul dintre proiectile a găurit carnea de pui, lângă care se afla un şaormar.

Scenele au fost surprinse de camerele de luat vederi luni, înainte de miezul nopţii. Se pare că doi atacatori înarmaţi au urmărit trei tineri, care s-au refugiat în şaomăria Blazing Grill.

Filmările arată un pistolar care trage trei focuri, care din fericire n-au provocat decât pierderi tehnice după ce au lovit carnea de pui, un coş de gunoi şi un dispozitiv cu aburi.

Iată ce a spus Steaven, unul dintre angajaţii care au asistat la scenele desprinse parcă din Vestul Sălbatic: „Kebabul de pui aş fi putut să fiu foarte uşor chiar eu, cu o gaură curată în mine.

Stăteam şi serveam la tejghea când am auzit împușcături afară. Am crezut că este vorba despre focuri de artificii, apoi cei trei bărbați au săltat blatul și au fugit să se ascundă în toaleta noastră.

Arătau îngroziți, așa că m-am lăsat jos în spatele unui perete, apoi am auzit încă trei lovituri foarte puternice, inclusiv cea care a zburat prin kebab.

Cred că eram la mai puțin de un metru de glonț și mă simt norocos să trăiesc.”

Mărturia unei angajate, Hannah: „Nu i-am văzut pe oameni înarmaţi până nu au fugit și nu ne-am dat seama cât de aproape am ajuns să fim împușcați până când am văzut imaginile de pe camerele de luat vederi.

Nu ne-am dat seama decât după ce au fugit că kebabul de pui a încasat toată forța unuia dintre gloanțe.”

Poliția a sigilat magazinul din Harrow și a luat capsa unui glonț găsit pe podea pentru a fi examinată de specialişti.

Jason Das, proprietarul Blazing Grill, a precizat la rândul său: „A fost un lucru nebunesc și mi-ar fi putut ucide personal cu ușurință.

Steaven și Hannah au crezut că ar fi fost trase gloanţe oarbe până când au văzut starea kebabului și și-au dat seama că au noro să fie în viață.

A trebuit să închidem magazinul și nu ne-a fost permis să-l redeschidem până când poliția nu și-a terminat activitatea.”

Până în prezent, oamenii legii nu au reţinut pe nimeni.