Evenimentul ZileiInternationalAtac armat în Suedia! Fetiță de 12 ani, împușcată mortal!

Atac armat în Suedia! Fetiță de 12 ani, împușcată mortal!

Atac armat în Suedia! Fetiță de 12 ani, împușcată mortal!
O fetiță de 12 ani din Suedia a fost împușcată mortal.

Potrivit informațiilor de până acum, fetița a încasat un glonț „rătăcit”, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în faţa unui fast-food din Norsborg, o suburbie modestă, dar calmă din capitală. Doi membri ai unei bande erau, de fapt, ținta.

Flori şi lumânări au fost depuse, în formă de inimă, la locul crimei.

„Asta nu trebuie să se mai întâmple. Era o fetiţă de 12 ani. Cei care locuiesc aici merită mai mult”, şi-a exprimat indignarea Christina Lundstrom, o localnică de 51 de ani venită să se reculeagă.

„Niciun politician nu este aici pentru a-şi arăta susţinerea, ce fiasco”, a acuzat la rândul său Daniel Acat, în vârstă de 32 de ani.

Ministrul justiţiei Morgan Johansson şi-a exprimat, în cadrul unei declaraţii pentru agenţia TT, „emoţia şi dezgustul” provocate de acest incident.

În ultimii șapte ani, numărul omorurilor și tentativelor de omor s-a dublat în Suedia. În țară există 60 de zone recunoscute oficial în care legea nu mai operează. Poliția își recunoaște neputința de a stăvili crima organizată și anunță că situația va mai dura ani buni de acum încolo. Autoritățile tipăresc ghiduri care învață populația cum să se ferească de criminali.

În 2018, în Suedia a avut loc un număr record de schimburi de focuri, 306. Au fost ucise 45 de persoane și rănite alte 135. Aceste crime au avut loc pe tot cuprinsul țării, dar o mare parte din ele au fost concentrate în sudul țării, în zona Malmö, arată o analiză a Gatestone Institute.

În martie 2019, Centrul Național de Medicină Legală suedez a estimat că numărul omorurilor și tentativelor de omor cu arme de foc a crescut din 2012 cu aproape 100%. Arma cea mai frecvent utilizată este pușca de asalt Kalașnikov. În primul semestru al lui 2018, aproape 50% din schimburile de focuri au avut loc în zonele „sensibile” (așa numitele „no-go zones”, în care legea statului nu mai operează, fiind înlocuită de legea bandelor).

Amintim că, în 2015, un copil de patru ani a fost ucis, împreună cu trei adulţi, în explozia unei maşini-capcană.


Accesează: