Evenimentul Zilei > International > Atac terorist în Londra! Focuri de armă în inima orașului – UPDATE
Atac terorist în Londra! Focuri de armă în inima orașului – UPDATE

Atac terorist în Londra! Focuri de armă în inima orașului – UPDATE

Podul Londrei este evacuat în aceste momente, după ce s-au auzit mai multe focuri de armă în zonă. Potrivit poliției londoneze, mai multe persoane au fost înjunghiate.

UPDATE 4 – Două persoane rănite în atac au murit la spital, potrivit BBC.


UPDATE 3 – „Un suspect de sex masculin a fost împuşcat de poliţişti specialişti înarmaţi din cadrul poliţiei londoneze şi pot confirma că suspectul a decedat la faţa locului”, a declarat şeful diviziei antiteroriste, Neil Basu.

„Un număr de alte persoane au fost rănite în acest incident”, a afirmat Basu într-o declaraţie de presă. „Credem că un dispozitiv care a fost ataşat de corpul suspectului era un dispozitiv exploziv fals”, a indicat el.

Neil Basu a adăugat că „ample cordoane de poliţie sunt instituite pentru a ne asigura că nu mai rămâne niciun pericol pentru populaţie”.


UPDATE 2 – „În acest stadiu, circumstanţele referitoare la incidentul de pe Podul Londrei rămân neclare”, a transmis poliţia pe Twitter.

„Totuşi, ca măsură de precauţie, răspundem la acest incident ca şi când este vorba despre unul de terorism. Un bărbat a fost împuşcat de poliţie”, adaugă comunicatul.


UPDATE – Poliţia londoneză a anunţat că a fost chemată în urma unui incident pe Podul Londrei, soldat cu înjunghierea unor persoane, şi că un suspect a fost reţinut, transmite Reuters.

„Poliţia a fost chemată la ora 1.58 p.m. la locul unei înjunghieri în apropiere de Podul Londrei”, a indicat poliţia pe Twitter. „Un bărbat a fost reţinut de poliţie. Credem că un număr de oameni au fost înjunghiaţi”, adaugă comunicatul, potrivit Agerpres.


Potrivit BBC, mai mulți bărbați s-au luat la bătaie pe pod, iar poliția a ajuns la fața locului.

Potrivit martorilor, s-au auzit mai multe focuri de armă.

Poliția a confirmat că un incident este în plină desfășurare și a sfătuit persoanele aflate în apropriere să urmeze indicațiile polițiștilor din teren.

Poliţia londoneză a anunţat că un bărbat pare să fi fost împuşcat într-un incident pe Podul Londrei, în centrul capitalei britanice, transmite Reuters.

„Ne aflăm în primele faze ale reacţiei la un incident pe Podul Londrei”, a indicat poliţia într-un comunicat.

Potrivit unui purtător de cuvânt, „se pare că cineva a fost împuşcat”.

Conform unei surse de securitate citate de Reuters, se crede că o persoană a fost înjunghiată pe Podul Londrei, iar poliţia l-a împuşcat pe suspect.

BBC a transmis că au fost auzite două focuri de armă.

Postări video şi fotografii pe Twitter au arătat mai multe maşini de poliţie şi autobuze pe pod, precum şi un camion derapat pe mai multe benzi.

Serviciul de ambulanţă a informat că a trimis echipaje la faţa locului.

 

Știre în curs de actualizare