Mai mulți atacatori sinucigași au trecut de prima linie a securității bazei militare, în jurul orei locale 18.20, s-au baricadat într-o clădire veche a unei școli, care adăpostește acum magazine, și a urmat un schimb de focuri cu soldații afgani, a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Kandahar, Samim Khapalwak.

Nu se știe exact, deocamdată. câți insugenți talibani au fost implicați în atentat. Un site pro-taliban vorbea despre „martiri înarmați cu arme grele și ușoare, care au intrat fără să fie detectați în baza aeriană de la Kandahar”. Potrivit purtătorului de cuvânt al talibanilor, Qari Yusuf Ahmadi, insurgenții au trimis 10 teroriști sinucigași, care purtau uniforme ale militarilor afgani.

Aeroportul din Kandahar este cea mai importantă bază militară a guvernului, din sudul Afgansitanului, și găzduiește operațșiunile armatei americane și ale CIA în regiune. În 14 ani de când se desfășoară războiul din Afganistan, securitatea bazei militare nu a fost niciodată depășită, cu excepția unui atac din interior, împotriva forțelor occidentale, pus în practică de către un  soldat afgan.