Evenimentul Zilei > Actualitate > Astra Giurgiu e în pragul grevei, dar domină Liga I la finalul turului
Astra Giurgiu e în pragul grevei, dar domină Liga I la finalul turului

Astra Giurgiu e în pragul grevei, dar domină Liga I la finalul turului

Rămasă fără sursele vitale de finanțare, echipa lui Marius Șumudică a încheiat în fruntea ierarhiei prima parte a sezonului regulat. În etapa a 13-a, „alb-negrii” s-au impus pe terenul celor de la Dinamo, scor 1-0

Paradoxalul campionat intern oferă încă un exemplu de anormalitate. Astra Giurgiu, formație ce se confruntă cu grave probleme financiare, conduce ierarhia Ligii I, la finalul turului.

Au două puncte peste Steaua

Oamenii lui Marius Șumudică au strâns din dinți, și-au reprimat instinctele ce-i îndemnau spre grevă și au reușit să termine prima parte a sezonului regulat deasupra tuturor. Sâmbătă, „albnegrii” au câștigat meciul din etapa a 13-a, disputat contra celor de la Dinamo, scor 1-0, și și-au consolidat poziția de lideri.

Astra a strâns 27 de puncte, cu două mai mult decât Steaua, formație care în ultima rundă s-a întors victorioasă din deplasarea de la CSMS Iași (scor 2-1).

Astra este în acest moment o echipă lăsată de izbeliște. Patronul Ioan Niculae se află în arest și nu mai găsește resursele emoționale și financiare pentru a investi în giurgiuveni. Jucătorii au amenințat în ultimele săptămâni că intră în grevă, dar antrenorul Marius Șumudică i-a convins să continue să evolueze cu burta goală. Fotbaliștii sunt plătiți la limită, cu o zi înaintea îndeplinirii termenului legal ce le dă dreptul să-și depună memorii pentru a deveni liberi de contract. „Băieții ăștia merită tot respectul pentru ce au făcut aici”, a spus Șumudică, cel care în urmă cu două săptămâni a fost aproape de a dezerta, pentru a parafa o înțelegere cu CS „U” Craiova.

15 ani de la dispariția lui Cătălin Hîldan

Altfel, sâmbătă, pe „Arena Națională”, Astra „a stricat” un moment emoționant. Familia dinamovistă l-a comemorat pe Cătălin Hîldan, de la a cărui dispariție se împlinesc, astăzi, 15 ani.

„Unicul Căpitan” și-a găsit sfârșitul la Oltenița, pe 5 octombrie 2000, în timpul unui amical. Pe cel mai mare stadion al țării, ultrașii au pregătit o coregrafie specială, au aprins torțe, iar în minutul 74, momentul în care Hîldan a căzut la pământ, la Oltenița, tot stadionul a aplaudat în memoria fostului mijlocaș.