Asteroid cu diametrul de trei metri, în apropiere de Terra

Asteroid cu diametrul de trei metri, în apropiere de Terra

Un asteroid cu diametrul de trei metri a fost detectat de astronomii de la observatorul american Mount Lemmon. Aseară, la ora 22.30, ora României, corpul ceresc a trecut la o distanţă de numai 265.000 kilometri de Lună.

În această dimineaţă, în jurul orei 5.45, el a trecut la aproape 34.000 de kilometri distanţă de Pământ. Anunţul cu privire la acest eveniment a fost făcut de Leonid Elenin de la Institutul de matematică aplicată din Moscova Keldâş, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Asteroidul cu diametrul de trei metri, botezat 2010 WA, a fost detectat aseară, conform bazei de date a corpurilor mici din Sistemul Solar a NASA, anunţă Agerpres. Chiar dacă s-a aflat la o distanţă mică de Terra, el nu a pus în pericol sateliţii geostaţionari, întrucât punctul de convergenţă a fost departe de zona în care se află sateliţii. El nu va reprezenta un pericol nici pentru Terra. Cercetătorul Leonid Elenin a precizat în acest sens că un asteroid de aceste dimensiuni se dezintegrează în contact cu atmosfera.

Pe 18 noiembrie, Terra va trece printr-un flux de particule de praf care se află în coada cometei Tempel-Tuttle. Acest eveniment va fi vizibil şi de pe Pământ, sub forma unei ploi de stele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima descoperire NASA, o gaură neagră

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, NASA a anunţat că a descoperit cea mai tânără gaură neagră.

EVZ a prezentat cele mai importante declaraţii din timpul conferinţei de presă şi opinii ale specialiştilor români cu privire la acest eveniment.