Colegiul are în componenţă două oraşe mici, Călan şi Haţeg, şi 21 de comune. Alegătorii de la sate au fost şi de data aceasta mai interesaţi să-şi exercite dreptul de vot, prezenţa la urne în mediul rural fiind mai ridicată decât în mediul urban, la ora amintită (doar 15,76 la sută – urban şi 24,92 la sută în rural).
Diferenţa de procente privind prezenţa la urne este accentuată şi de faptul că numărul alegătorilor din mediul urban al colegiului este de două ori mai mic decât cel al votanţilor din comunele colegiului (17.972 locuiesc în Călan şi Haţeg, în timp ce 35.354 domiciliază în satele din Ţara Haţeguui şi Ţinutul Pădurenilor)
Reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie Hunedoara spun că până la ora 15.00 nu au primit nicio sesizare referitoare la eventuale nereguli şi incidente în cadrul procesului de votare.
Cele 133 de secţii de vot s-au deschis în această dimineaţă, la ora 7.00. La vot sunt aşteptaţi 53.278 de alegători. Alegerile de astăzi au loc după ce deputatul care reprezenta colegiul, Ioan Timiş (PDL) a murit, în luna august. Policitianul suferea de leucemie.

Pentru mandatul de deputat s-au înscrie în cursă opt candidaţi. Dintre aceştia, doi sunt independenţi. Pe buletinele de vot se află, în funcţie de poziţia ocupată în urma tragerii la sorţi, Mariana Câmpeanu (PNL), Fulop Bela (UDMR), Daniel Răducanu (PDL), Liliana Ţolaş (PSD), Emil Danci (PNTCD), Mircea Părăian (PNG-CD), Nicolae Timiş (independent) şi Remus Cernea (independent).

Alegerile de astăzi se desfăşoară în 23 de localităţi care fac parte din Colegiul Haţeg-Ţinutul Pădurenilor. Alegătorii vor putea vota numai în localitatea de domiciliu şi la secţia de care aparţin.

Până în acest moment nu au fost semnalate incidente la vot. Din cauza ninsorii, secţiile de votare din localităţile Peştiş, Cerbăl, Râu de Mori şi Clopotiva au rămas fără curent electric, în jurul orei 6.00, înainte de începerea scrutinului, dar problema a fost remediată.