Evenimentul Zilei > Justitie > Astăzi se dă VERDICTUL în procesul violatorilor din Vaslui. Ce pedepse merită cele şapte BRUTE care au VIOLAT-O pe eleva de 18 ani?
Astăzi se dă VERDICTUL în procesul violatorilor din Vaslui. Ce pedepse merită cele şapte BRUTE care au VIOLAT-O pe eleva de 18 ani?

Astăzi se dă VERDICTUL în procesul violatorilor din Vaslui. Ce pedepse merită cele şapte BRUTE care au VIOLAT-O pe eleva de 18 ani?

Cei şapte violatori din Vaslui vor afla astăzi o primă senţinţă în dosarul care a şocat o ţară întreagă. Procurorii au cerut pedepse maxime pentru cele şapte brute care au violat fără milă o elevă de 18 ani.

Conform noului cod penal, pedeapsa maximă în acest caz este de 12 ani de închisoare cu executare. De asemenea, cele şapte brute pot primi, dacă sunt găsiţi vinovaţi, şi un spor de o treime din sancţiunea aplicată pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. În acest caz, pedeapsa maximă este de 7 ani.

Cazul celor şapte bărbaţi din Vaslui a revoltat o țară întreagă după ce au fost acuzați de viol în grup și, apoi, eliberați. Ultimul termen al procesului, în urma căruia urmează să se stabilească dacă Silviu Burada (21 ani), Silviu Avadanei (22 ani), Petrică Bolboceanu (23 ani), Paul Andrei Burlacu (28 ani), Ioan Surleac (20 ani), Alin Dumitru Rotaru (18 ani) și Ionuț Bogdan Boicu (21 ani) vor fi trimiși, înapoi, după gratii, s-a judecat vinerea trecută. Decizia nu va fi una definitivă.