Sorin Cîmpeanu a declarat, la Realitatea Plus, că cel mai optimist scenariu ar fi cel în care anul școlar se reia la începutul lunii mai, iar cel mai pesimist – cel în care examenele naționale vor fi în lunile august-septembrie.

„Se lucrează la trei scenarii, unul este optimist, ia în considerare reluarea școlii la începutul lunii mai, iar cel mai puțin optimist ia în calcul amânarea examenului pentru finalul clasei a VIII-a, Evaluarea Națională, care ar putea fi organizat la sfârșitul lunii august. În acest al treilea scenariu, Bacalaureatul ar putea fi la jumătatea lunii septembrie. Deci asta este plaja de la cel mai optimist scenariu, la cel mai pesimist. Niciunul dintre scenarii nu ia în calcul înghețarea sau repetarea anului școlar. Nici nu ar avea cum să se întâmple asta în condițiile în care 70% din materie fost ocupată predate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Cursurile sunt suspendate până pe data de 16 aprilie. Ministrul Educației a anunțat apoi că școlile vor fi închise până după Paște, cel puțin.