Evenimentul Zilei > EVZ Special > Asta le întrece pe toate. Ce vom ajunge să mâncăm
Asta le întrece pe toate. Ce vom ajunge să mâncăm

Asta le întrece pe toate. Ce vom ajunge să mâncăm

Specialiștii consideră că aceasta este o „alternativă durabilă” la carnea tradițională

În Spania, unul dintre principalii consumatori de carne de pe continentul european, a fost găsită o alternativă durabilă la carnea tradițională.
Instalat în Barcelona, italianul Giuseppe Scionti a reușit să imprime carne vegetală în trei dimensiuni, plecând de la modele de pe Internet.

„Este primul produs care are atât aspectul tridimensional al unei bucăți de carne, care are gust, cât și consistența fibroasă, o alternativă reală la carnea de animale” , a explicat Scionti, inginer în biotehnologie, citat de Euronews.

Creșterea animalelor are un impact mai mare asupra mediului, în ceea ce privește gazele cu efect de seră, decât toate formele de transport combinate, denunță activiștii pro climat.

FAO estimează că efectivele de animale sunt responsabile de un procent de 14,5% din gazele cu efect de seră, față de 13% în cazul transporturilor.

Scopul lui Giuseppe Scionti este realizarea unei producții la scară largă a cărnii imprimate în 3D.

Însă el apreciază că fripturile sale imprimate sunt perfecte pentru o masă etică, sănătoasă și echilibrată. „Această carne imprimată în 3D este fabricată cu mazăre, orez și proteine din alge marine”.

„Cantitatea de aminoacizi este bine echilibrată din punct de vedere nutrițional”, spune doctorul Martinez Olbiols, nutriționist.

„Dacă trebuie să recomand proteine, de ce nu pot recomanda o friptură de proteine? Dacă într-adevăr are un gust de friptură … Pentru că este important să se verifice și gustul”, adaugă el.

Consumatorii care caută o alternativă„ eco-responsabilă” au început deja să își schimbe obiceiurile alimentare.
În ultimii ani, înlocuitorii de carne au crescut cu 451% pe piața europeană.

Următoarea etapă? Probabil înlocuitorii de înlocuitori, acuză consumatorii de mâncare tradițională.