Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ăsta da dialog cu Poporul! În Piața Universității, SPP-iștii i-au adus lui Klaus Iohannis oameni din mulțime, cu care să stea de vorbă!
Ăsta da dialog cu Poporul! În Piața Universității, SPP-iștii i-au adus lui Klaus Iohannis oameni din mulțime, cu care să stea de vorbă!

Ăsta da dialog cu Poporul! În Piața Universității, SPP-iștii i-au adus lui Klaus Iohannis oameni din mulțime, cu care să stea de vorbă!

Surpriza provocată de venirea lui Klaus Iohannis în Piața Universității, dar și șmecheria de a nu avea un dialog în direct cu protestatarii, au făcut ca multe amănunte, unele chiar semnificative, din acest Popas strict de imagine să nu ajungă pînă la opinia publică.

Luni, 9 noiembrie 2015, pe parcursul unei intervenții telefonice la emisiunea Newsline, ora 13, susținută de Cristina Șincai la România Tv, am auzit următorul dialog dintre moderatoare și Cristian Opriș, unul dintre tinerii care au reușit să stea de vorbă cu Klaus Iohannis:

„In primul rand vreau sa va spun ca am fost luat prin surprindere cand m-a chemat domnul preşedinte Klaus Iohannis, ma aflam intr-un grup care, culmea, il huiduia.
La un moment dat a facut nişte semne….insistent catre mine, am fost luat de doi SPP isti si dus in fata dumnealui…direct. Discutia a fost una civilizata, a fost una interesanta.
Cristina Sincai: Ce v-a spus presedintele?
Cristian Opris: A fost foarte sec. Mi-a spus ca ma ascultă, mi-a raspuns la toate intrebarile dar cu raspunsuri seci. Am inceput prin a-i spune ca nu mi se pare normal ca inainte sa ajunga domnia sa in Piata Universitatii persoane care purtau pancarde pe care scria IOHANNIS DEMISIA, să fie bruscate, batute, injurate, chiar scuipate…l-am intrebat ce prare are…a evitat sa imi dea un raspuns concret. L-am intrebat apoi despre alegerile anticipate…mi- a spus ca nu e o idee buna, ca nu suntem pregatiti pentru anticipate.”

După ce a făcut act de prezență în Piață, Klaus Iohannis s-a urcat în mașină și a plecat.
Despre popas el a scris pe Facebook printre altele:
„Am fost în seara aceasta în Piața Universității și am stat de vorbă cu oamenii.”

Da, într-adevăr, Klaus Iohannis a stat de vorbă cu oamenii.
Cu oamenii aduși în fața lui din mulțime de SPP-iști în fața lui și nu cu oamenii la care ar fi trebuit el să se ducă.
Fie măcar din minimă politețe.