Ministerul Sănătăţii a suspendat joi activitatea secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi după ce a fost făcută publică o înregistrare video cu un pacient care avea o rană plină cu viermi.

"Difuzati aceasta filmare pentru ca Spitalul de Arsi a ajuns sa omoare oameni si ceva trebuie schimbat!", a fost mesajul unui medic din cadrul Spitalului de Arşi, care a oferit presei filmarea cu pacientul pe rana căruia colcăiau viermii, sub protecţia anonimatului.

Ulterior, pacientul respectiv s-a stins din viaţă, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei sanitare a declarat că motivul decesului a fost altul decât infecţia provocată de larvele depuse pe rana sa.

Decesul unei paciente face obiectul unui alt caz revoltător petrecut la Spitalul de Arşi din Bucureşti, în luna iunie. O femeie a murit din cauză că i-a fost determinată incorect grupa de sânge, astfel administrându-i-se prin transfuzie o grupă sanguină străină de cea pe care o avea. Incidentul s-a petrecut în data de 13 iunie, iar cazul a fost raportat abia pe 27, două săptămâni mai târziu.

Din nou, ca în cazul bătrânului cu rana invadată de larve de muşte, purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat că moartea pacientei a survenit din motive străine transfuziei de sânge, scrie HotNews.