Evenimentul Zilei > Actualitate > Ascensiunea Clanului Duduianu. De la furturi de fier vechi la șantaj, cămătărie și trafic de droguri
Ascensiunea Clanului Duduianu. De la furturi de fier vechi la șantaj, cămătărie și trafic de droguri

Ascensiunea Clanului Duduianu. De la furturi de fier vechi la șantaj, cămătărie și trafic de droguri

Clanul Duduianu, din care face parte Emi Pian, ucis în noaptea de luni spre marți, este considerat cel mai temut clan de interlopi care activează pe raza Capitalei și în județele limitrofe.

O bună parte dintre membrii Clanului Duduianu provin din celebra comună Sintești, județul Ilfov, „raiul” furturilor de fier vechi, la începutul anilor 90.

Ulterior, Duduienii au devenit printre cei mai cunoscuți mafioți care acționau, în special, în Sectorul 2, în cartierul Pantelimon.

Acum, sunt considerați printre cei mai vechi interlopi din Capitală.

Cei mai cunoscuți membrii ai clanului Duduianu sunt Ion Duduianu, zis Segher, Miltiade Văduva, zis  Seif, Radu Reget, zis Denom și Vasile Duduianu, zis Instronom. Florin Mototolea, zis Emi Pian, ucis pe 4 august, pe o stradă din cartierul Giulești Sârbi devenise, și el, unul dintre capii clanului.


Va fi jale! Mesaje din lumea interlopă la moartea lui Pian-Duduianu: „Nu rămâne așa”

Cum a murit Emi Pian, șeful clanului Duduianu. Cauza decesului temutului interlop


Dacă, la început, se ocupau cu furturi de fier vechi sau de spargeri de locuințe, ulterior activitățile lor infracționale s-au extins la cămătărie, șantaj, proxenetismu și trafic de droguri.

Cei mai în vârstă capi s-ar fi retras în comuna Sintești din județul Ilfov, de unde erau originari.

Câțiva membri ai familiei de interlopi au fost arestați, în anul 2007. Printre ei se afla și Emi Pian.

Într-unul din dosarele în care a fost cercetat Emi Pian se arată că,  în ianuarie 2016, într-o vila din Dobroesti (Ilfov), era organizată o partida de zaruri (barbut) la care participau mai multe persoane.

Florin Mototolea, zis Emi Pian, împrumută persoanele care pierdeau sume de bani și care doreau să mai joace pentru a recupera sumele pierdute, acest împrumut fiind condiționat de perceperea unei dobânzi cuprinse între 10% – 35%/zi.


E război în București! Liderul unui clan interlop, omorât în condiții suspecte. Ce urmează


Unul dintre jucătorii de barbut care pierduse toți banii s-a împrumutat la Emi Pian cu suma de 20.000 lei pentru a continuă jocul.

Pian l-a împrumutat, dar bărbatul a pierdut și acești bani. La sfârșitul partidei de zaruri, Emi Pian i-a cerut drept gaj autoturismul marca Audi Q7.

Clanul Duduianu a revenit în atenția publică, anul acesta,  după ce, în luna iulie, poliția a făcut mai multe descinderi la locuințele lor, într-un disar de șantaj. Mai mulți maneliști celebrii ar fi fost șantajați de membrii grupării conduse de Pian și obligați să cânte gratis la petreceri.

13 persoane au fost reținute în acet dosar. Printre numele celor șantajați de duduieni se află Florin Salam și Nicolae Guță.

În urmă cu un an, Nicolae Duduianu, zis Pian, de 59 de ani, a fost reținut de poliție pentru tentativă de omor după ce a călcat un om pe trecerea de pietoni.

Tot anul trecut, în luna august, zeci de membri ai clanului Duduianu au făcut un scandal uriaș din cauza unui conflict apărut chiar în interiorul clanului. S-au bătut cu furci și topoare chiar în curtea spitalului Floreasca din Capitală.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: