Cetățeanul ucrainean V.M., în vârstă de 42 de ani, aflat la volanul unui autovehicul marca Volkswagen Touareg, s-a prezentat, la finele săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi – rutier – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei. Acesta s-a încadrat în baza profilului de risc, iar vameșii au pornit perchezționara autovehicului.

Aceștia au descoperit în mașina ucraineanului, în compartimentul roţii de rezervă, 410 cartuşe (10 de vânătoare, calibru 12 mm şi 400 cartuşe cu glonţ, calibru 5,6 mm). Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că este vânător profesionist şi că şoferul său a uitat aceste cartuşe în autoturism, în urma desfăşurării unei vânători pe teritoriul Ucrainei.

În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi de contrabandă calificată, iar cartuşele urmează a fi predate lucrătorilor Serviciului Arme, Expozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi pentru expertiză. (foto: monitoruldegalati.ro)

Te-ar putea interesa și: