Cele mai râvnite paste. Rețetele marilor bucătari italieni

Cele mai râvnite paste. Rețetele marilor bucătari italieni paste cu legume. Sursă foto: Freepik

Nimic nu se compară cu bucuria simplă a unui preparat de paste. Aceste paste cu gust de vară sunt o experiență culinară vibrantă, cu o notă de fler italian. Fiecare rețetă transmite esențele importante: ușor, proaspăt și plin de savoare.

Astfel, iată două dintre cele mai îndrăgite paste de vară: linguine bottarga zemoase și pesto cu cartofi și fasole verde. Aceste mâncăruri sunt concepute pentru a celebra cele mai bune produse de vară. Un simplu deliciu menit să fie savurat cu prietenii și familia.

Rețetă de paste pentru sezonul cald

Bottarga este un ingredient tipic Sardiniei. Când este ras și amestecat cu paste fierbinți, creează un sos galben strălucitor, profund savuros, care este extrem de popular. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face patru porții de paste cu bottarga:

  • 500 g de paste
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 ardei iuți roșii, curățați de semințe și tăiați mărunt
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 50 g bottarga, decojită
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 legături mari de pătrunjel, tocat

Mod de preparare

1. Se aduce la fierbere o cratiță cu apă sărată. Se fierb pastele al dente conform instrucțiunilor de pe pachet.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Între timp, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic și se prăjesc ușor usturoiul și ardeiul iute timp de 2-3 minute, până când usturoiul începe să se coloreze pe margini.

3. Se ia de pe foc și se dă prin răzătoare bottarga.

4. Se scurg pastele, rezervând o cană cu apa de la paste.

5. Se readuce tigaia cu bottarga la foc mic și se adaugă o parte din apa pentru paste, amestecând până când bottarga s-a topit într-un sos gros. Se adaugă încet uleiul de măsline extravirgin, amestecând constant pentru a crea o cremă. Se condimentează ușor, apoi se adaugă pastele fierbinți și pătrunjelul. Se amestecă bine. Este posibil să fie nevoie să adăugați mai multă apă pentru paste.

5. Se transferă în farfurii, presărând puțin chilli înainte de servire.

Paste cu pesto, cartofi și fasole verde

O altă rețetă delicioasă este cea de paste cu pesto, cartofi și fasole verde. Acesta este un mod tipic italian de a servi pesto și este un mod genial de a adăuga textură unui fel de mâncare foarte simplu. Încercați să găsiți busuioc italian, deoarece acesta va face diferența în aroma și parfumul sosului. Iată ingredientele de care ai nevoie:
  • 40g fasole verde, curățată și fără coadă
  • 120g cartofi, decojiți și tăiați felii subțiri
  • 400g penne
  • 2 buchețele de busuioc
  • 1 cățel de usturoi mic
  • 35 g nuci de pin
  • 125 ml ulei de măsline
  • 80 g ricotta
  • 30 g parmezan ras, plus extra, pentru servire

Mod de preparare

1. Pentru a prepara pesto, puneți toate ingredientele într-un blender și mixați până la omogenizare. Gustați și potriviți condimentele. Se lasă deoparte pentru un moment.

2. Se aduce la fierbere o cratiță adâncă cu apă sărată și se fierbe puțin fasolea verde în apă clocotită sărată timp de 3 minute (va fi încă destul de crocantă).

3. Scoateți fasolea și lăsați-o deoparte pentru un moment, apoi adăugați pastele în apa clocotită. Se fierb al dente conform instrucțiunilor de pe pachet, adăugând cartofii și fasolea pre-gătită pentru ultimele 2 minute. Se strecoară, rezervând o ceașcă din apa pentru paste.

4. Gătiți pastele, cartofii și fasolea în tigaie cu 8 linguri de pesto (păstrați restul pentru o altă masă) și adăugați câteva stropi de apă pentru paste, astfel încât să aveți o consistență plăcută.

5. Se transferă în farfurii și se presară cu puțin parmezan suplimentar înainte de servire, conform The Independent.

Revista presei