Evenimentul Zilei > Actualitate > Arme nucleare în Germania?! Dezbaterea care ridică semne de întrebare
Arme nucleare în Germania?! Dezbaterea care ridică semne de întrebare

Arme nucleare în Germania?! Dezbaterea care ridică semne de întrebare

Dezbaterea privind participarea Germaniei la forţa de descurajarea nucleară americană în Europa a fost relansată duminică.

Deși nu asta se dorea, dezbaterea a creat agitaţie în rândul guvernului condus de cancelarul Angela Merkel, scrie Agerpres.

Unul din cei doi preşedinţi ai partidului Social-Democrat (SPD), partener de coaliţie alături de conservatorii cancelarului, a fost cel care a declanșat întregul „conflict”.

„Apăr o poziţie clară împotriva staţionării, punerii la dispoziţie şi, bineînţeles, utilizării armelor nucleare”, a declarat Norbert Walter-Borjans în ediţia de duminică a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Un alt responsabil social-democrat, Rolf Mützenich, preşedintele grupului parlamentar, a afirmat că „armele nucleare pe teritoriul german nu întăresc securitatea noastră, din contră. Este timpul ca Germania să excludă pe viitor staţionarea lor”.

În urma unei serii de dezastre electorale, SPD a optat anul trecut pentru un viraj la stânga al programului său şi a ales o conducere a formaţiunii în acest sens, reprezentată mai ales de aceşti doi bărbaţi.

Ofensiva lor se concentrează asupra reînnoirii flotei germane de avioane de vânătoare, alcătuită în prezent din aparate Tornado în curând învechite şi care au ca misiune principală să transporte bombe nucleare americane în cadrul forţei de descurajare a NATO în Europa.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: