Evenimentul Zilei > Actualitate > Arme la îndemână care întăresc imunitatea
Arme la îndemână care întăresc imunitatea

Arme la îndemână care întăresc imunitatea

Sexul, un patruped alături, socializarea, mişcarea şi gândirea pozitivă vă ajută să nu fi ţi doborâţi de stres

O doză mică de stres ne pune în gardă şi ne ajută să facem faţă provocărilor. Însă atunci când stresul devine constant imunitatatea care ne fereşte de boli e la pământ. Mai jos, câteva soluţii de combatare a stresului pe care studii făcute în timp le-au dovedit eficiente.
1. Cumpără un animal de casă
Un câine (dar şi alte animale de casă)ajută la scăderea tensiunii arteriale, reduce colesterolul şi îmbunătăţeşte activitatea inimii. Câinii ajută şi la întărirea sistemului imunitar şi reduc de asemenea riscul de apariţie a unor alergii la copii.
2. Socializează, gândeşte pozitiv, râzi
Şi gândirea pozitivă poate întări sistemul imunitar. Un studiu ai cărui subiecţi au fost studenţii de la Drept a scos la iveală că optimiştii erau mult mai sănătoşi decât cei care erau plini de gânduri negative. Conform experţilor, cei cu foarte mulţi prieteni au cu 50% mai multe şanse de a supravieţui unei boli decât cei care se izolează. Şi porţiile consistente de râs prind bine. Un studiu a demonstrat că persoanele care se uită la filme comice au un sistem imunitar mai puternic după ce au râs.
3. Cât mai mulţi antioxianţi
Alimentaţia bogată în fructe şi legume ajută la întărirea sistemului imunitar datorită antioxidanţilor conţinuţi. Aceştia apără celulele de radicalii liberi ce pot cauza cancer. Cele mai utile pentru imunitate sunt: portocalele, broccoli, kiwi, căpşunele, morcovii, pepenii şi papaya.
4. Ţine corpul în mişcare
Sportul făcut zilnic reduce stresul, problemele de inimă şi riscul de cancer. Orice tip de mişcare e bun de la ciclism, plimbări şi până la yoga.
5. Spălaţi mâinile
Poate cea mai uşoară meto dă de întărire a imunităţii e spălatul mâinilor. Freacă mâinele timp de 20 de secunde cu apă şi săpun.
Faceţi sex cât mai frecvent
Nu numai că ne ajută să ne simţim bine, dar e şi foarte bun pentru imunitate. O viaţă sexuală de calitate oferă un impuls sănătaţii. Studiile au demonstrat o legătură strânsă între viaţa sexuală şi sănătatea celor cu vârste medii, dar şi a bătrânilor. Cei care fac sex constant au şi o viaţă mai lungă.

Dormiţi cel puţin 7 ore
Fără odihna din timpul nopţii, sistemul imunitar nu are resurse să facă faţă bolilor. Cei mai mulţi adulţi au nevoie de 7- 9 ore de somn în timpul nopţii. Respectaţi un orar de somn, nu beţi alcool sau băuturi care conţin cafeină înainte de culcare şi faceţi ceva relaxant pentru a reuşi să dormiţi suficient.

Fără ţigări, puţin alcool
Fumatul, pe lângă alte efecte negative, duce şi la slăbirea sistemului imunitar. Tutunul duce la apariţia problemelor de inimă şi a astmului, pe lângă multe alte efecte adverse. Pentru a vă ţine sistemul imunitar la un nivel optim nu trebuie să abuzaţi nici de de alcool. Bărbaţii nu trebuie să bea mai mult de două pahare de alcool pe zi, iar o femeie trebuie să se oprească după primul pahar.