Evenimentul Zilei > Social > Salve de armă și cântece de jale la înmormântarea lui Dumitru Fărcaș
Salve de armă și cântece de jale la înmormântarea lui Dumitru Fărcaș

Salve de armă și cântece de jale la înmormântarea lui Dumitru Fărcaș

Dumitru Fărcaș, îndrăgitul taragotist și interpret de muzică populară, s-a stins din viață în noaptea dintre luni și marți, pe un pat de spital din Cluj-Napoca.

Artistul, doborât de un infarct, împlinise 80 de ani în luna mai. „Sunt înmărmurit, înmărmurit… La orice mă așteptam, dar nu la plecarea lui Mitru Fărcaș, care mi-a fost ca un frate. Doamne, și vorbisem la telefon cu doar câteva zile înainte. Nu părea să aibă probleme de sănătate”, a comentat, cu vocea sugrumată, actorul Florin Piersic.

Dumitru Fărcaș va fi înmormântat în comuna natală Groși (Maramureș). Ceremonia religioasă amplă, Prohodul, va avea loc joi de la ora 11 la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, după care convoiul cu sicriul va fi transportat la Groşi, la casa părintească a lui Dumitru Fărcaş, unde va avea loc înmormântarea, cu onoruri militare şi vor fi trase salve de armă.

Trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus într-un cavou din spatele casei părinteşti, aceasta a fost dorinţa sa expresă. Va avea loc şi un moment folcloric de jale, cu taragotişti şi intrepreţi de muzică populară. Estimăm ca înmormântarea să aibă loc undeva în jurul orei 16”, a declarat Gavril Ardusătan, viceprimarul comunei Groși.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: