Evenimentul Zilei > International > O aripă nouă a reţelei teroriste Al-Qaida revendică deturnarea unei nave pakistaneze
O aripă nouă a reţelei teroriste Al-Qaida revendică deturnarea unei nave pakistaneze

O aripă nouă a reţelei teroriste Al-Qaida revendică deturnarea unei nave pakistaneze

Aripa din Asia de sud a reţelei teroriste Al-Qaida a revendicat deturnarea unei nave pakistaneze, pe care afirmă că a încercat să o folosească pentru a lansa de pe ea rachete împotriva navelor SUA din Marea Arabiei, informează miercuri agenţia Reuters. Este primul atac de anvergură lansat de gruparea teroristă nou-creată.

Un purtător de cuvânt al grupării, Usama Mahmoud, a declarat, potrivit serviciului de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, că un grup de militanţi a reuşit să preia controlul asupra fregatei pakistaneze PNS Zulfiqar şi a încercat să o folosească pentru a ataca nave americane aflate în apropiere.

”Mujahedinii au preluat controlul asupra navei pakistaneze şi avansau spre flota americană când au fost opriţi de armata pakistaneză. Drept urmare, mujahedinii, leii lui Allah, şi-au sacrificat vieţile în numele lui Allah, iar soldaţii pakistanezi şi-au risipit vieţile în apărarea americanilor”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Tentativa eşuată de atac are loc într-un moment în care puterile din regiune sunt preocupate de stabilitatea acesteia, în condiţiile în care forţele SUA îşi continuă retragerea din Afganistan, ceea ce ar putea crea un vid de securitate facil de exploatat de către rebeli.

Talibanii pakistanezi, apropiaţi de Al-Qaida, au indicat mai devreme că atacul s-a desfăşurat cu ajutorul unor oameni din interiorul armatei, iar ulterior autorităţile pakistaneze au arestat mai mulţi responsabili ai forţelor navale sub suspiciunea de colaborare cu atacatorii.

Al-Qaida a anunţat la 4 septembrie crearea noii grupări, iar liderul ei, Ayman Al-Zawahri, a promis să răspândească legea islamică şi să ”ridice steagul jihadului” în întreaga Asie de sud, regiune în care trăiesc peste 400 milioane de musulmani.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: