George Alagiah a primit vestea teribilă în 2014, iar acum oncologul său i-a transmis că trebuie să se pregătească pentru o altă luptă importantă.

Cel care a fost şi reporter BBC a povestit că după primul diagnotic din 2014, cancerul s-a răspândit la ficat și la ganglioni.

De parcă nu avea destule probleme, George s-a luptat recent cu coronavirusul chinezesc, fiind testat pozitiv cu COVID-19 în aprilie.

Într-unul din rarele interviuri acordate, prezentatorul în vârstă de 64 de ani a confirmat că medicii l-au informat tot în aprilie că boala s-a răspândit și la plămâni.

„Medicii mei nu au folosit niciodată cuvântul„ cronic sau leac când au vorbit despre cancerul meu. Nu au folosit niciodată cuvântul terminal.

Am spus întotdeauna oncologului meu:„ «Spune-mi când trebuie să-mi rezolv treburile.» El nu mi-a spus asta, dar ce mi-a spus este că cancerul este acum în al treilea organ. Este în plămânii mei.

George a adăugat că preferat să păstreze discreţia cu privire la răspândirea cancerului, singurul care ştia fiind editorul său.

El a mai spus în interviul acordat publicației citate: „I-am spus medicului meu: «Va trebui să vă faceți griji pentru mine.». Nu vreau să-mi umplu mintea cu griji.

Știu doar că este un tip inteligent, care face tot ce poate.” În prezent, şedinţele sale de chimioterapie sunt mai dese.

În aprilie, când se lupta cu COVID-19, el a spus: „Nu vreau să banalizez pentru că se pare că am avut avut o formă ușoară, dar de fapt, faptul că noi (pacienții cu cancer) trăim cu cancer, cred că ne oferă un avantaj.

Ne-am confruntat cu acele momente dificile și întunecate din viața noastră.” Colegii săi de la BBC se roagă în aceste momente pentru sănătatea acestuia.

George Maxwell Alagiah OBE este un reporter britanic, jurnalist și prezentator de știri televizate.

Începând cu 3 decembrie 2007, a fost prezentatorul BBC News at Six și a fost, de asemenea, prezentatorul principal al GMT la BBC World News de la lansarea sa la 1 februarie 2010.

foto simbol