UPDATE: Ceremonia a fost oficiată de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby în capela privată a castelului, a precizat palatul Buckingham.

Harry şi Meghan – cunoscuţi oficial ca ducele şi ducesa de Sussex – au difuzat ulterior pe Instagram două fotografii oficiale ale evenimentului.

Într-una din ele apar şi tatăl lui Harry, prinţul Charles, mama lui Meghan, Doria Ragland, precum şi fratele mai mare al lui Harry, William, şi soţia sa Kate. Au mai pozat mătuşile dinspre mamă ale lui Harry şi William, Sarah McCorquodale şi Jane Fellowes.

A doua fotografie, alb-negru, îl arată pe Archie, care împlineşte sâmbătă două luni, în braţele părinţilor săi, în Curtea cu trandafiri a castelului.

Palatul Buckingham nu a dezvăluit cine sunt naşii micuţului, pe numele lui întreg Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Știrea inițială

Botezul lui Archie Mountbatten, fiul Prințului Harry al Marii Britanii, are loc sâmbătă, la castelul Windsor. După cum s-a anunțat deja, evenimentul va fi unul privat, fapt pentru care numele nașilor copilului nu vor fi făcute publice. Copilul, în vârstă două luni, va fi botezat de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.

Archie Mountbatten-Windsor va fi întâmpinat, așa cum prevede tradiția Casei Regale a Marii Britanii. Bebelușul va purta aceeași ținută cu care au fost îmbrăcați verișorii săi, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducilor de Cambridge, când au fost creștinați. Este vorba despre o replică din dantelă şi satin a rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria, din 1841, care a devenit între timp ţinuta oficială la botezurile membrilor familiei regale. Piesa istorică este mult prea fragilă pentru a putea fi îmbrăcată, fapt pentru care este păstrată în arhivele familiei. 

Din 2008, o replică a acesteia, care a fost realizată manual în integralitate, este disponibilă pentru noii moștenitori. Bebelușul va fi creștinat cu apă din râul Iordan, iar corul St Georges Chapel va cânta în timpul ceremoniei religioase, informează The Telegraph. Aproape 25 de persoane se află pe lista invitaților. Printre acestea se numără și patru membri ai Casei Regale a Marii Britanii: Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall, precum și Ducele și Ducesa de Cambridge. De asemenea, mama ducesei Meghan, Doria Ragland, ar putea și ea să participe la botez. 

Totuși, bunica Prințului Harry, Regina Elisabeta a II-a, nu va veni la botez pentru că are un alt angajament oficial. 

„Numele naşilor, potrivit propriilor dorinţe, nu vor fi făcute publice”, se arăta într-un comunicat dat publicităţii săptămâna aceasta de reprezentanţii palatului Buckingham.

 Decizia a stârnit controverse în presa din Marea Britanie, mai ales în contextul în care s-a descoperit că renovarea noii reşedinţe a prinţului Harry, Frogmore Cottage, de pe domeniul Windsor, i-a costat pe contribuabilii britanici 3 milioane de dolari. 

Archie Harrison Mountbatten-Windsor este primul copil al ducilor de Sussex și s-a născut într-un spital privat din centrul Londrei, pe data de 6 mai. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.