Evenimentul Zilei > Social > Arafat, vestea momentului despre restricțiile din magazine. Cumpărăturile de Crăciun, în pericol!
Arafat, vestea momentului despre restricțiile din magazine. Cumpărăturile de Crăciun, în pericol!

Arafat, vestea momentului despre restricțiile din magazine. Cumpărăturile de Crăciun, în pericol!

Nu este exclusă limitarea accesului în centrele comerciale dacă va exista pericolul supraaglomerării, susține Raed Arfat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Având în vedere că toată lumea este în goana după cadouri de Crăciun și alimente care urmează să fie transformate în cele mai delicioase bucate, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că nu este exclusă limitarea accesului în centrele comercile în cazul în care se va ajunge la supraaglomerare.

„La acest moment există reguli clare privind numărul de persoane care intră în magazinele mici, regula de distanțare între persoane, portul măștii, distanțare la casele de marcat. Dacă trebuie și alte reguli, mai explicite, de limitare, acest lucru nu s-a discutat până în acest moment. Dar, insistent, continuăm să susținem că măsurile actuale trebuie respectate”, a declarat Raed Arafat, pentru Medika TV.

Raed Arafat: Controlul contează foarte mult

„DSP-ul are dreptul să facă acest lucru, poate să propună unele soluții, până la carantină, care să fie aplicate prin Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Chiar și măsura ca atunci când se intră la centrul comercial să existe o limitare a numărului de persoane, o limită clară, control mai intens. Am avut o discuție cu prefectul (n.r. Bucureștiului), controlul contează foarte mult, a controla respectarea măsurilor este foarte important”, a mai spus Raed Arafat.

Nicușor Dan și Traian Berbeceanu, întâlnire de gradul 0 cu reprezentanții marilor complexuri comerciale

Vineri, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, au avut o ședință cu reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri.

Discuțiile au vizat impunerea respectării normelor privind triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori, circuite de acces şi defluire, dar şi limitarea accesului clienţilor în funcţie de suprafaţa spaţiului comercial, pentru evitarea aglomerației.

„Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor abilitate, cât şi în ceea ce priveşte respectarea de către instituţiile publice şi private, de către agenţii economici şi populaţie a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020.

Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecţie nu au fost respectate cu stricteţe, respectiv mall-uri, pieţe agroalimentare, pieţe volante, staţii de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică”, a transmis Prefectura Capitalei.