Evenimentul ZileiSocialCum vom scăpa de pandemie. Arafat răspunde la întrebarea milioanelor de români afectați

Cum vom scăpa de pandemie. Arafat răspunde la întrebarea milioanelor de români afectați

Cum vom scăpa de pandemie. Arafat răspunde la întrebarea milioanelor de români afectați
Secretarul de stat Raed Arafat atrage atenția că e nevoie absolută ca un anumit procent din populația țării să fie vaccinată, altfel nu vom scăpa niciodată de pandemie.

Prezent luni seara în studiourile Digi 24, șeful DSU a declarat că e nevoie ca minimum 60-70% din populația țării să fie vaccinată, altfel nu vom scăpa de pandemie. Acesta se teme de influența negaționiștilor – printre care se numără inclusiv medici, care ar putea pune sub semnul întrebării succesul campaniei de vaccinare.

În acest context, Raed Arafat a anunțat că a început deja o campanie de informare pentru ca toată lumea să înțeleagă importanța vaccinării în procesul de stopare a lanțului de transmitere a coronavirusului.

Revenirea la normal depinde de numărul vaccinaților

„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Cu cât vor exista mai multe persoane vaccinate, cu atât revenirea la o viață cvasi-normală va fi mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze. Campania de informare la nivelul populației a început deja, vom explica totul. Atenție, nu suntem singuri, vom folosi ceea ce folosește toată Europa. Lucrurile vor fi explicate foarte clar”.

În plus, specialistul consideră că mai este un aspect pe care trebuie să îl luăm în calcul când evaluăm rapiditatea cu care vom pune capăt transmiterii virusului. „După injecție, corpul face anticorpi o perioadă de timp. Însă la unele persoanele mai este nevoie de o injecție de rapel după 2 luni”.  Potrivit șefului DSU, va exista cel mai probabil o perioadă în care se va merge în paralel cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Vaccinul e foarte sigur

„Vaccinurile sunt foarte sigure, eu mă voi vaccina.  Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”.

Referitor la faptul că printre negaționiștii vaccinului anti-COVID 19 se numără și mai mulți medici, Arafat i-a explicat prezentatorului Cosmin Prelipceanu că din punctul lui de vedere e o situație regretabilă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: