Femeia de afaceri s-a împrumutat de la cămătăreasă cu suma de 70.000 de euro, în 2016. A ajuns să returneze nu mai puțin de 400.000 de euro, până să ajungă, disperată, să ceară ajutorul poliției. Oamenii legii au stabilit că victima ajunsese în situația de a plăti numai dobândă câte 3.000 de lei pe zi, existând săptămâni când restituia și câte 10.000 de euro. Cu toate acestea, suma nu a fost considerată suficientă pentru ”stingerea” datoriei, astfel că au început șicanele.

La mijlocul lunii noiembrie 2019, polițiștii descindeau la domiciliile inculpaților.  „În urma cercetărilor, s-a stabilit că în perioada 2016 – 2019, arădeanca de 40 de ani ar fi împrumutat unei femei suma de 70.000 de euro, primind apoi de la victimă, cu dobândă, suma de aproximativ 400.000 de euro, banii fiind virați într-un cont bancar.

În urma imposibilității victimei de a mai plăti și alte sume considerate datorie și dobândă, persoanele în cauză ar fi săvârșit mai multe acte de intimidare, amenințare și acte de constrângere, constând în distrugerea fațadei magazinului alimentar pe care îl deține victima”, a transmis, la momentul respectiv, Poliția Arad.

În momentul în care a fost audiată, cămătăreasa a susținut că ea doar a împrumutat ”o prietenă” și că mai are de recuperat de la aceasta 75.000 de euro. În realitate, când patraoana împrumutată nu a mai avut bani, fostul iubit al acesteia a angajat, cu 500 de lei, două persoane pentru a sparge vitrina patiseriei deținute de victimă. Acesta a fost doar începutul șicanelor. Aceiași ”executanți” au fost trimiși să ducă o cruce mortuară la ușa victimei, cu o panglică de doliu pe care scria “Odihnește-te în pace!”.

Toți cei patru au fost trimiși în judecată, dosarul așteptând fixarea primului termen, pe fond. Cămătăreasa și iubitul sunt arestați, iat unul din oamenii angajați de acesta din urmă e în arest la domiciliu.

Te-ar putea interesa și: