Decapitat pe şosea. Scene şocante în România, dramă de proporţii

Decapitat pe şosea. Scene şocante în România, dramă de proporţii

Două cazuri tragice s-au petrecut, sâmbătă, în localităţile arădene Vladimirescu şi Horia. Un şofer aflat în stare avansată de ebrietate a lovit din spate pe doi biciclişti , de 26 şi respectiv 46 de ani, care circulau regulamentar.

 

Biciclistul de 26 de ani a fost aruncat într-un lan de grâu de la marginea şoselei, din cauza impactului, iar cel de-al doilea biciclist a fost decapitat, părţi din craniu fiind împrăştiate pe asfalt. Biciclistul decedat era din localitatea Vladimirescu şi avea 11 copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, a  afirmat că şoferul, în vârstă de 31 de ani, avea o alcoolemie de 0,18 mg./l „Autoturismul era condus de un arădean de 31 de ani, care la un moment dat a efectuat o manevră de depăşire, nepăstrând o distanţă laterală suficientă, accidentându-l mortal pe biciclistul de 46 de ani. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o valoare de 0,18 mg./l. alcool pur în aerul expirat", a declarat Iuga.

Şoferul va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă, fiind dispusă şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, tot în judeţul Arad, în apropiere de localitatea Ineu, cu puţin timp înainte de ceea se s-a întâmplat cu cei doi biciclişti, s-a produs un alt accident. Doi pompieri care se deplasau pentru a prelua în pază o secţie de votare au intervenit pentru a oferi primul ajutor unui alt biciclist lovit de un autoturism. Biciclistul a fost transportat de urgenţă de un echipaj SMURD, la Spitalul Judeţean Timişoara.

Şoferul a fost şi el grav rănit, pentru că autoturismul a ajuns în şanţ, bărbatul fiind descarcerat de către pompieri şi transportat la spital în Arad.