Evenimentul Zilei > International > Apologia TERORISMULUI și îndemn la JIHAD într-o gală MMA din Elveția. Organizatorul se apără: „Și fotbaliștii își fac cruce pe teren!”
Apologia TERORISMULUI și îndemn la JIHAD într-o gală MMA din Elveția. Organizatorul se apără: „Și fotbaliștii își fac cruce pe teren!”

Apologia TERORISMULUI și îndemn la JIHAD într-o gală MMA din Elveția. Organizatorul se apără: „Și fotbaliștii își fac cruce pe teren!”

În Cazinoul din Montreux (Elveția), în fața a mai bine de o mie de spectatori, un luptătorul francez de MMA Magomed Gueckaiev a dedicat victoria fraților teroriști Mohamed și Salah Abdeslam și a făcut apologia Jihadului.

Presa franceză și elvețiană a relatat oripilată evenimentul petrecut cu ocazia unei Fight Night, dedicată artelor marțiale mixte (lupte în cușcă) din Montreux:

Un spectator a povestit:

„După ce i-a mulțumit antrenorului, tipul a dedicat victoria fraților săi din Tolouse și din lume, mai ales lui Mohamed și Saleh. Sunt convins că a fost o referire clară la teroriștii Mohamed și Saleh Abdeslam.”

Cei doi frați Abdeslam au participat la atacurile de la Paris din 13 noiembrie anul trecut.

Fără a fi invitat, luptătorul a luat microfonul și a urlat de câteva ori „Allahu Akbar”, după care a vorbit mai multe minute în limba arabă.

Un alt spectator a relatat:

„O prietenă marocană care stătea lângă mine a înțeles discursul. Era scandalizată că este lăsat să facă propagandă jihadistă.”

Un alt martor confirmă incitările la jihad ale luptătorului:

„A fost put și simplu o chemare la jihad. Este inadmisibil, mai ales în Elveția, într-un cadru sportiv. În lumea foarte sensibilă a MMA, pare imperios necesar ca organizatorii să se informeze despre luptătorii invitați în competiție.”

Jean-François Collet, directorul Grad Chelem Event SA și organizator al galei, nu găsește însă nimic scandalos în acest episod:

„Allahu Akbar înseamnă Dumnezeu este cel mai mare. Sunt unii fotbaliști care își fac semnul crucii pe teren.”