APOCALIPTIC. Ce se întâmplă în adâncul Pământului? S-a descoperit ACUM și are consecințe GRAVE la suprafață. Se vor lua MĂSURI URGENTE

APOCALIPTIC. Ce se întâmplă în adâncul Pământului? S-a descoperit ACUM și are consecințe GRAVE la suprafață. Se vor lua MĂSURI URGENTE

Fenomene ciudate, care duc la destabilizarea polului magnetic au loc în interiorul planetei noastre.

Oamenii de știință au descoperit de curând că fierul topit, care se deplasează în adâncurile planetei noastre și pulsează în jurul nucleului său au determinat o deplasare foarte mare a polului magnetic al Pământului.

Acest lucru nu este, din păcate lipsit de consecințe negative, spun cercetătorii.

Se pare că, odată cu deplasarea polului magnetic al Pământului, are loc și o deplsarea a Polului Nord dinspre Canada către Siberia, potrivit Live Science.

Ne puteți urmări și pe Google News

Experții în geomagnetism se văd nevoiți să facă o mișcare extrem de rară. Deși se estima ca până în 2020 Modelul Magnetic Global să fie încă actual, specialiștii vor trebui să facă modificări asupra acestui model încă de la data de 30 ianuarie, anul acesta. 

Geofizicienii din cadrul Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice şi British Geological Survey verifică anual variația câmpului magnetic al Pământului, întrucât fierul topit din nucleul planetei noastre nu se deplasează într-un ritm constant. 

De exemplu, în 2016 s-a observat o accelerare a câmpului magnetic la adâncimi mari sub nordul Americii de Sud şi în estul Oceanului Pacific.

Motivul accelerării mişcării câmpului magnetic este necunoscut.