Evenimentul ZileiOpiniiOpinii EVZApocalipsa după Vlăduţ

Apocalipsa după Vlăduţ

Apocalipsa după Vlăduţ
Schimbările din fruntea Ministerului Sănătăţii, criza din adunătura de interese care conduce astăzi România, căreia generic i se spune Coaliţie, au fost subiecte care s-au tocat săptămâna asta pe toate părţile de diverşi analişti, prezicători politici, clarvizionari de partid şi de stat. „Se rupe Coaliţia”. „Coaliţia scârţâie din toate încheieturile”. „Secretele din spatele demiterii.” De acea nu mă voi mai referi la ea.

Mai puţin s-a vorbit însă despre motivele care au dus la această criză. Pentru că sigur nu Vlad Voiculescu, ministrul ca apa cea sfinţită, nici n-ajută, nici nu strică şi nici Andreea Moldovan, doctoriţa ce dorea brăţări care să marcheze bolnavii şi sănătoşii, nu au fost miza acestei mişcări extrem de bruşte. Eu sunt sigur că altceva a stat la baza deciziei lui Câţu, semnată în secunda doi de Iohannis. Ceva ce sunt aproape convins că nu vine din interiorul României. Ci mai degrabă are legătură cu ceea ce se petrece pe plan mondial.

Să mă explic. Mai întâi, este mai mult decât suspectă rapiditatea cu care au fost demişi cei doi. Se pare că înaite de ziua care a schimbat soarta Coaliţiei, nimeni nu avea habar de nimic.

Iohannis, dormea liniştit şi fericit. Câţu nu avea nici un fel de poziţie faţă de atrocităţile din spitale pe care televiziunile le transmiteau în direct. Era curtea useriştiiplusiştilor, aşa că n-avea decât să şi-o cureţe singuri de prostiile pe care le făceau. Cu o seară înainte de cutremur, Dan Barna, prezent în emisiunea „România 9” de la TVR, afirma liniştit şi cu tărie că Vlad Voiculescu are întrega susţinere a partidului şi nu se pune cu nici un chip problema remanierii lui. Mai tare decât toţi, Marcel Ciolacu şi al său PSD, alergau pe cu totul alt culoar decât cel al realităţii politice. Buchiseau să alcătuiască o moţiune simplă, adică nimic, împotriva ministrului Sănătăţii. Clar că habar nu aveau de nimic. Iar UDMR stătea, ca de obicei, tolănit în loja oficială şi se gândea ce profit să mai tragă de pe urma sprijinirii guvernării.

Aşadar, marţi, o zi obişnuită în politica românească, în care fiecare face ce treabă mai are prin curtea lui, că a venit primăvara, apoi au mai tras câte un discurs, să se vadă că sunt preocupaţi de Ţărişoară, după care toată lumea, indiferent de ce culoare politică o aveau aşternuturile de pat, s-a dus fericită la culcare.

Miercuri dimineaţă explodează bomba, de-i face pe mulţi politicieni să cadă din pat treziţi din somul în care visau vacanţe exotice de Paşti. Câţu îl demite scurt pe Voiculescu cel apărat cu o seară înainte de întreg partidul. Iohannis sare şi el direct în papuci şi semnează imediat decretul de destituire. A lui Vlăduţ şi al Andreei Moldovan, secretarul de stat. Faptul că nu a fost demis doar Voiculescu, inexistent de altfel în fruntea celui mai important minister din vremurile astea, ci şi Andreea Moldovan, mâna lui dreaptă, femeia ciudată care conducea de fapt ministerul, spune ceva.

Dar, ce? Indignarea lui Câţu că Andeea l-a făcut pe la spate şi a publicat în Monitorul Oficial un document de care el habar nu avea, nu ţine. Mai întâi, ce a păzit sereistul care răspunde de Ministerul Sănătăţii? Cum de nu a făcut el un raport că Andreea scrie de una singură la acte normative? În al doilea rând, se indignează premierul de o amărâtă de hârtie care îi calcă în picioare orgoliul, dar tace mâlc când oameni bolnavi sunt azvârliţi afară de la reanimare în miezul nopţii şi sunt căraţi în portbagajul maşinilor aparţinătorilor? Tace mâlc când doamna doctor Moldovan spune că ar trebui ca oamenii vaccinaţi să poarte o brăţară care să-ţi deosebească de cei nevaccinaţi? Că îşi doreşte din tot sufletul să ne închidă în case fix în perioada sărbătorilor de Paşti? Că îşi doreşte, pentru a proteja planeta, ca oamenii să nu mai mănânce în fiecare zi mâncare. Nici faptul că în TIR-urile lui Arafat mor oameni cu zile, nu i-a deranjat nici pe Câţu, nici pe Iohannis. Nici milioanele de măşti neconforme pe care s-au dat zeci de milioane de euro. Dar îi deranjează că Andreea dă o hârtie, tembelă, ce-i drept, la Monitorul Oficial, fără să-i întrebe. De parcă ar fi fost primul tembelism pe care îl făcea.

De aceea cred eu că altceva s-a petrecut luni sau marţi, la începutul săptămânii ăsteia. Şi nu la noi în ţară.

Încercările reziştilor de a o apăra cât de cât pe Andreea Moldovan, căci spun din nou, Vlăduţ nu există nici ca specie, nici ca individ, cum că n-a greşit cu lockdown-ul, că toate ţările fac asta, n-a ţinut. Riposta a venit imediat: În care ţară au fost scoşi oamenii de la reanimare în miez de noapte?

Acum, pe deasupra politicii româneşti au început să zboare trasoare. Foc pentru reglarea tirului. Deodată, Câţu şi-a amintit de neregulile de la Ministerul Sănătăţii. Dar sunt convins că se pregătesc loviturile cu armamentul greu. Spitalele modulare pe care s-au dat un sac de bani şi care nu funcţionează. TIR-urile morţii pe care iarăşi s-au dat doi saci de bani. Tunurile financiare date cu ocazia achiziţiei de urgenţă a materialelor de protecţie sau a dezinfectanţilor. Ascunderea numărului real al de morţilor.

Sunt sigur că vor urma dezvăluiri şocante. Iar unul dintre aceste obuze, îl va lovi direct în tâmplă şi pe Arafat.

Ceva, ceva s-a petrecut cu acest curent neotroţkist sau neobuharinist, care îşi luase avânt pe planetă.

Vine Învierea. Iar noi nu ne vom afla în lockdown, aşa cum îşi dorea neo marxista care conducea Ministerul Sănătăţii.


Accesează: