Evenimentul Zilei > International > Apocalipsa după pandemie. Furia albă a distrus orașul! Autoritățile, reacție slabă
Apocalipsa după pandemie. Furia albă a distrus orașul! Autoritățile, reacție slabă

Apocalipsa după pandemie. Furia albă a distrus orașul! Autoritățile, reacție slabă

După haosul provocat de virusul chinezesc, o nouă nenorocire lovește „perla” Turciei.

La începutul acestei săptămâni, grindina a făcut prăpăd în prăpăd pe străzile din Istanbul.

În numai câteva zeci de minute, străzile orașului de pe au fost acoperite de bucăți de gheață.

Din cauza fenomenului meteo extrem zeci de mași au fost avariate, iar localnicii au fost nevoiți să-și găsească adăpost.

În urma vijeliei, întregul oraș a fost paralizat, iar unele șosele au fost complet înghițite de cantitățile impresionante de gheață.

Potrivit autorităților, astfel de episoade urmează să mai aibă loc în următoarea perioadă, scrie Știrile Pro TV.

Fenomene meteo extreme și în România

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Potrivit meteorologilor, vremea se va răcit tot mai mult. Începând de la mijlocul acestei săptămâni, temperaturile maxime nu vor depăși 20 de grade.

Răcirea accentuată se datorează unui val de aer rece care ajunge în țară noastră la mijlocul săptămânii.

Potrivit ANM, luni, 28 septembrie, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate ziua îndeosebi în vest şi în sud-vest, iar noaptea mai ales în centru, sud şi est şi local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei. Temperatura aerului, în creştere faţă de ziua precedentă, va avea valori maxime cuprinse între 20 şi 29 de grade şi minime între 9 şi 20 de grade.

Luni, în Capitală, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza şi noaptea, când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Marţi, cerul va avea înnorări şi vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, ziua în majoritatea zonelor ţării, iar noaptea în regiunile din jumătatea nordică şi doar izolat în rest. În cursul nopţii, în zona montană, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse, îndeosebi în nord, centru, est şi la munte, cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, iar local şi temporar şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 9 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

Marți, în București, vremea se va răci faţă de ziua anterioară. Cerul va avea înnorări mai ales ziua, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.   Meteorologii anunţă pentru ziua de miercuri, 30 septembrie, vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a ţării şi la munte şi pe suprafeţe mici în rest.

În zona montană de peste 1800 m temporar se vor semnala precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă mai însemnate, în special prin acumulare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul zilei, cu viteze mai mari în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 15 grade.

Miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.