Autoritățile de la Londra au încurajat, luni, persoanele în vârstă şi voluntarii din grupuri ale minorităţilor asiatice şi de culoare să se înscrie într-un registru pentru testarea unui vaccin împotriva COVID-19, în încercarea de a stimula eforturile pentru găsirea unui vaccin eficient împotriva bolii care să ofere protecţie şi grupurilor cu risc ridicat, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Deocamdată, niciun vaccin împotriva SARS-CoV-2 nu s-a dovedit eficient împotriva coronavirusului, însă aproximativ douăzeci se află în prezent în teste în cadrul studiilor clinice.

Peste 100.000 de persoane s-au oferit voluntar pentru a lua parte la testarea unui vaccin, a declarat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, însă sunt necesari mai mulţi voluntari pentru a se putea şti dacă vaccinul candidat funcţionează pentru toată lumea.


Pandemia, „triumful păpușarilor lumii”! Bernard-Henri Lévy: „Așa funcționează tortura chinezească”

Cum scapi de izolare?! Virgil Musta elucidează misterul care îi macină pe români


„Protejarea celor expuşi riscului este singura modalitate prin care vom pune capăt acestei pandemii”, a declarat Kate Bingham, preşedinte al UK Vaccines Taskforce.

„Să aduni 100.000 de voluntari este un început minunat, însă avem nevoie de mult mai multe persoane din medii diferite la care putem apela pentru studii viitoare dacă vom găsi rapid un vaccin rapid pentru a-i proteja pe cei care au nevoie”, a mai spus aceasta.

Guvernul britanic a afirmat că doreşte ca persoane cu vârste peste 65 de ani, personal medical şi membri ai minorităţilor asiatice şi de culoare să se înscrie în acest registru pentru testarea unui vaccin împotriva coronavirusului.


Alertă: Asta e adevărata veste rea despre coronavirus! E vorba de copii

România, lider în topul deceselor cauzate de Covid-19, în Europa. Raport îngrijorător


Un studiu publicat săptămâna trecută a arătat că grupurile etnice minoritare erau de două până la trei ori mai susceptibile să fi avut COVID-19 în comparaţie cu persoane albe din Anglia. Un număr mai mare de persoane din grupurile minoritare au murit din cauza bolii.