Evenimentul Zilei > Social > Apel către medicii de familie. Situația este alarmantă!
Apel către medicii de familie. Situația este alarmantă!

Apel către medicii de familie. Situația este alarmantă!

Direcţia de Sănătate Publică Sălaj a solicitat medicilor de familie o mai mare implicare în campania de promovare a vaccinării antigripale.

România se află în cea de-a patra zi de la declanşarea epidemiei de gripă. Specialiştii spun că tendinţa crescătoare a îmbolnăvirilor se va păstra şi în săptămânile viitoare, având în vedere că foarte mulți oameni nu s-au vaccinat.

Între timp și numărul celor care au murit din cauza gripei în acest sezon rece a ajuns la 23. În judeţul Sălaj, cursurile de la patru unități de învățământ au fost suspendate temporar din cauza gripei. Medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sălaj s-au mobilizat cerându-le și medicilor de familie o mai mare implicare în campania de promovare a vaccinării antigripale.

Din păcate, nu s-a înţeles nici în momentul de faţă că vaccinul ne poate proteja foarte-foarte bine pentru anumite boli care pot fi prevenibile prin vaccinare. În continuare, anumite categorii de persoane refuză. Sunt și persoane care aparțin unor curente, ca să le zic așa, cele care le vedeți pe internet.

O altă problemă pe care am întâlnit-o sunt copiii care se nasc în alte țări și vin ocazional acasă. Aceștia se în declarații în județul Sălaj pentru a beneficia de asistență medicală pe durata șederii în România, dar când să-i vaccinăm nu-i mai prindem”, a declarat, pentru Radio România Actualități, dr. Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: