Evenimentul Zilei > Social > Anunțul momentului pentru cei vaccinați cu AstraZeneca! Vom face a treia doză de vaccin
Anunțul momentului pentru cei vaccinați cu AstraZeneca! Vom face a treia doză de vaccin

Anunțul momentului pentru cei vaccinați cu AstraZeneca! Vom face a treia doză de vaccin

AstraZeneca a anunțat că urmează să ceară autorizarea celei de-a treia doze de vaccin. Este al doilea anunț de acest gen din ziua de vineri.

Anunțul făcut de AstraZeneca survine la doar câteva ore după ce Pfizer/BioNtech a făcut același lucru. Ceea ce duce cu gândul că vom fi anunțați că este nevoie de cea de-a treia doză.

AstraZeneca și-a motivat anunțul afirmând că are „deja rezultate preliminare“ care demonstrează „protecție suplimentară“.

AstraZeneca plănuiește să ceară autorizarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19, cu scopul de a crește protecția în cazul persoanelor deja vaccinate în fața variantei Delta, scrie BFMTV.

„Putem depune un dosar la Agenția Europeană a Medicamentului pentru o a treia doză… Este deja discutat acest lucru în acest moment“, a spus vineri la Olivier Nataf, președintele AstraZeneca din Franța.

A treia doză de vaccin AstraZeneca, pentru protecție suplimentară

La fel ca celelalte companii producătoare de vaccin, laboratorul spune că are „deja rezultate preliminare“ care demonstrează „protecție suplimentară“ cu o a treia doză injectată la șase luni după cea de-a doua: „Putem vedea că sistemul imunitar continuă să reacționeze și să producă anticorpi. Este extrem de încurajator“.

AstraZeneca are în vedere, de asemenea, „utilizarea unui vaccin modificat pentru o eficiență mai mare împotriva variantelor“. „Aceasta poate fi o opțiune interesantă pentru a treia doză“, a spus președintele AstraZeneca.

A treia doză vine în contextul în care varianta Delta face prăpăd

Marile companii au anunțat cea de-a treia doză în contextul în care varianta Delta devine tulpină dominantă. Acest lucru e susținut inclusiv de Valeriu Gheorghiță, pentru că România este una din țările care a semnalat prezența variantei mutante Delta.

”Conform informațiilor primite in urma cu puțin timp de la INSP, alte doua decese au fost înregistrate ca urmare a infectării cu tulpina Delta.

Persoanele, cu vârste de 62, respectiv 35 de ani, sunt din judetul Bacau și erau nevaccinate, deși aveau condiții medicale preexistente”, a anunțat Ministerul Sănătății, în urmă cu două zile.