Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunțul dur al lui Berbeceanu către bucureșteni: „Vremea avertizărilor a trecut”
Anunțul dur al lui Berbeceanu către bucureșteni: „Vremea avertizărilor a trecut”

Anunțul dur al lui Berbeceanu către bucureșteni: „Vremea avertizărilor a trecut”

Guvernul a emis vineri o Hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie. La nivelul Capitalei, nu se va impune carantinarea, deși rata de infectare a ajuns la 7.04. Prefectul Traian Berbeceanu a anunțat, însă, că o să pună în aplicare măsuri mai dure.

Vineri, la Primăria Capitalei a avut loc o întrunire între edilul Nicușor Dan, prefectul Traian Berbeceanu, șefa DSP București, Oana Nicolescu și reprezentanții supermarketurilor.

„Vremea averizărilor a trecut”

După discuții, prefectul Capitalei  a anunțat că nu va lua măsuri suplimentare, însă va intensifica controalele.

„În mod categoric vom intensifica controalele și vom supraveghea intens modul în care sunt respectate măsurile în vigoare la acest moment”, a spus Berbeceanu. Mai mult el i-a amenințat pe bucureșteni afirmând că „vremea avertizărilor a trecut”. În condițiile în care și până acum a plouat cu amenzi, iar intervenția forțele de ordine a stârnit multe controverse în mass-media și rețelele de socializare.

Șefa DSP a transmis că numărul infectărilor în Capitală  se află într-o  zona de platou de aproximativ 1.700 de cazuri pe zi de ceva timp.

Oana Nicolescu a admis că a fost o „creștere” dar că aceasta s-a datorat „zilei de 1 Decembrie și a liberelor din acea perioadă”. Nimic însă despre campania electorală sau alegeri.

Masurile român aceleași la nivelul Capitalei. Mici schimbări la magazine

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat vineri că:„Pentru aceasta perioada obiectivul este de a păstra actualele măsuri și doar dacă situația o va impune le vom suplimenta”.

Și asta în condițiile în care la nivelul Municipiului București rata de infectre a ajuns vineri la 7.04. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.867 de cazuri noi în Capitală, depășind Județul Ilfov, carantinat aproape în totalitate, care înregistrează „doar” 6.77.

Întărirea măsurilor pentru spațiile comerciale, despre care s-a vorbit astăzi, cuprind dezinfectie, măsurarea temperaturii, culoare de intare și iesire, acces în funcție de aglomerație.

În plus se discută despre prelungirea programului la magazine, până la ora 22.00 în loc de 21.00 cât este în prezent.