Lista blocurilor fără apă caldă și căldură. Când vor fi remediate avariile în Capitală

Lista blocurilor fără apă caldă și căldură. Când vor fi remediate avariile în CapitalăSursa foto: arhiva EVZ

Pe bucureșteni îi așteaptă o iarnă destul de nefastă, căci o parte dintre ei se confruntă cu frigul și lipsa apei calde. Deși autoritățile anunță că lucrează să identifice soluții, nu se știe dacă vor fi aplicate în timp util.

Termoenergetica a publicat lista actualizată a imobilelor din Capitală care nu au apă caldă și căldură, cauza principală fiind o serie de avarii majore apărute în rețeaua de termoficare.

De asemenea, Compania municipală Termoenergetica București precizează și data și ora la care estimează că va putea remedia defecțiunile, moment în care furnizarea agentului termic ar trebui să revină la normal, relatează Digi24.

Termoenergetica le recomandă bucureștenilor care au probleme privind furnizarea agentului termic și care nu se regăsesc în listă publicată să sune la dispeceratele de sector sau la linia Telverde, pentru a face sesizare. Pe site-ul regiei de termoficare, lista imobilelor fără agent termic are 28 de pagini.

Bucureștenii din 3.400 de blocuri îngheață în casă

Peste 3.400 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură în plină iarnă. Deși Termoenergetica și ELCEN au anunțat lucrări de mentenanță, șansele ca aceastea să dea rezultate pentru lunile de iarnă sunt slabe. În plus, două termocentrale din Capitală nu furnizează agent termic în parametri.

Apa caldă din robinet are practic aceeași temperatură cu apa rece, spun bucureștenii. Din cauza frigului care le aduce aminte de trista Epocă de Aur, locuitorii din București recurg la tot felul de soluții pentru a se încălzi, așa cum arată numeroasele relatări din presă.

Lista blocurilor fără apă caldă și căldură. Caloriferele sunt sloi

„16-17 grade, din păcate, caloriferele sunt sloi. De la 1 decembrie nu am avut pic de căldură, iar cu apa caldă, sincer, e mai caldă pe țeava cea cu apă rece. Am luat un calorifer electric și pentru spălat încălzim apa la ibric, la ce se poate. Lucrez și de acasă și să stau înfofolită toata ziua nu este o soluție”, a spus una dintre persoanele care se confruntă cu această problemă, pentru Digi24.

Pe data de 10 noiembrie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea principală de termoficare. Valoarea contractului este de 1,6 miliarde lei, din care 1,3 miliarde fonduri europene nerambursabile. Lucrările vor începe anul următor, după finalizarea procedurilor de achiziție publică pentru selectarea constructorului.

Lista imobilelor fără apă caldă și căldură poate fi consultată aici: Functionare_sistem_termoficare

Ne puteți urmări și pe Google News