Evenimentul Zilei > Actualitate > Zi crucială pentru bucureșteni. Capitala, la mâna lui Nicușor Dan și Traian Berbeceanu
Zi crucială pentru bucureșteni. Capitala, la mâna lui Nicușor Dan și Traian Berbeceanu

Zi crucială pentru bucureșteni. Capitala, la mâna lui Nicușor Dan și Traian Berbeceanu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și prefectul Traian Berbeceanu se vor întâlni, vineri, cu reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri. Ședința se anunță a fi una decisivă pentru carantinarea orașului, urmând ca noi reguli să fie impuse bucureștenilor.

Discuțiile cu reprezentanții marilor magazine vor avea loc la Primăria Capitalei și vor viza impunerea respectării normelor privind triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori, circuite de acces şi defluire, dar şi limitarea accesului clienţilor în funcţie de suprafaţa spaţiului comercial, pentru evitarea aglomerației.

Limitări în magazine în prag de Sărbători

Mai marii Capitalei vor să limiteze cât mai mult aglomerația și să elimine folosirea coșurilor de mână la cumpărături. De asemenea, vor să reducă numărul cărucioarelor în magazine. Contoroalele s-au intensificat deja, la ordinul prefectului Capitalei.

„Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor abilitate, cât şi în ceea ce priveşte respectarea de către instituţiile publice şi private, de către agenţii economici şi populaţie a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020.

Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecţie nu au fost respectate cu stricteţe, respectiv mall-uri, pieţe agroalimentare, pieţe volante, staţii de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică”, precizează Prefectura Capitalei.

„Specialiștii” ne decid soarta

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat cu două zile în urmă că în acest moment nu se pune problema instituirii carantinei în București, fiind nevoie de respectarea regulilor care au fost impuse pentru combaterea pandemiei.

​​La rândul său, primarul General, Nicușor Dan, afirma zilele trecute, că Bucureștiul nu va intră în carantină. „Carantina se impune când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem acolo. Indicatorul este undeva în jur de 6 și nu se impune în acest moment carantinarea”, a spus Nicușor Dan, care a admis însă că este „o ipoteză, dar e ultima ipoteză”.

Vlad Voiculescu propunerea pentru viceprimar al Capitalei i-a cerut lui Nicușor Dan carantinarea Bucureștiului.