Evenimentul Zilei > Economie > Anunțul care salvează IMM-urile românești. Sprijin financiar pentru plata facturilor la energie și gaze naturale
Anunțul care salvează IMM-urile românești. Sprijin financiar pentru plata facturilor la energie și gaze naturale

Anunțul care salvează IMM-urile românești. Sprijin financiar pentru plata facturilor la energie și gaze naturale

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat sprijin financiar pentru IMM-urile românești care nu își pot acoperi integral sau parțial, cheltuielile pentru asigurarea încălzirii și energiei electrice. Este vorba despre un proiect legislativ care va fi depus vineri în Parlament. Șeful opoziției a anunțat că va cere dezbaterea în regim de urgență a măsurii în cauză.

Proiect legislativ pentru sprijinirea afaceriștilor care nu-și pot acoperi cheltuielile la energie electrică și gaze naturale

Marcel Ciolacu a anunțat, joi, după o întâlnire cu reprezentanții IMM-urilor, că va depune în Parlament un proiect de lege pentru sprijinirea firmelor românești în ceea ce privește plata facturilor la energie și gaze naturale. Ajutorul de stat se oferă în formă nerambursabilă pentru acoperirea unei părți din cheltuielile suplimentare ocazionate de creșterile de prețuri și tarife, precum și dintr-o alocare financiară nerambursabilă, deductibilă din impozitul pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit.

Cel mai important sprijin financiar îl vor primi firmele care fac export și cele care produc pe piața internă. Sumele de bani se acordă pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna în care se raportează o creștere a prețurilor și tarifelor la energie electrică și termică, gaze naturale și combustibil de cel puțin 5% față de luna decembrie a anului 2020, potrivit proiectului legislativ.

Liderul opoziției a acuzat Guvernul Florin Cîțu că nu înțelege gravitatea crizei economice în care se scufundă România.

„Românii și firmele românești sunt nevoiți să lupte singuri și cu creșterea prețurilor la energie electrică și gaze. Este cea mai mare creștere a prețurilor din istoria României! În fața acestor creșteri, Guvernul se bâlbâie ca de obicei. Au copiat prost și soluțiile PSD pentru plafonarea facturilor la utilități pentru cetățeni. Mediul de afaceri l-au uitat de tot! Așa cum au făcut și anul trecut.

Marcel Ciolacu: Creșterea prețurilor la energie și gaze, bomboana de pe coliva IMM-urilor

Creșterea prețurilor la energie și gaze va fi bomboana de pe coliva IMM-urilor românești. Micile afaceri de familie, micii producători sau intermediarii NU își vor mai putea plăti pur și simplu facturile la iarnă. Asta înseamnă afaceri închise, locuri de muncă pierdute, șomaj și sărăcie! Doar Superman nu vede aceste pericole! Probabil zboară prea sus pentru a le vedea”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, acuzându-l pe premier că nu a dorit să aplece urechea la problemele afaceriștilor români.

„N-a avut timp de asta (n.r. să se întâlnească cu reprezentanții IMM-urilor), am făcut-o noi la PSD. Am discutat astăzi cu reprezentanții mediului de afaceri românesc despre soluțiile concrete prin care firmele să fie ajutate. Vom ajuta mai ales firmele care folosesc cantități importante de energie în activitatea lor. Este important ca sprijinul să se îndrepte mai ales către economia de producție pentru că aceasta aduce valoare adăugată în economie”, a mai spus Ciolacu.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: