"Am decis astăzi ca, în regim de urgență, RATB să organizeze licitație pentru achiziționarea a 200 de autobuze, nu mai puțin de Euro 4, adică doi-patru ani, deoarece licitația pentru autobuzele noi ar dura foarte mult. Asta nu înseamnă că nu dorim să achiziționăm și autobuze noi: demarăm și această procedură, dar ea se va finaliza abia anul viitor, când dorim să achiziționăm minimum 300 de autobuze noi, 100 de troleibuze și un număr substanțial de tramvaie, care vor fi realizate printr-o investiție asumată chiar de către Uzina RATB", a spus Firea, într-o conferință de presă, la sediul PMB.

Edilul şef a precizat că autobuzele noi vor avea un preț aproximativ de 200.000 euro.

 “Voi propune CGMB o  rectificare de 30 milioane de euro, suma care reprezintă  plata către ANAF pentru acoperirea TVA-ului la gratuitatea acordată pensionarilor. La această sumă se adaugă o alta de 45 milioane euro care va fi acordată în tranşe lunare, pentru acoperirea subvenţiei către RATB până la sfârşitul anului”, a mai punctat Gabriela Firea.

 

 

Primarul Capitalei a adăugat ca toate aceste măsuri au în vedere asigurarea unei ritmicităţi a mijloacelor de transport în comun, care să permită bucureştenilor să îşi poată face un plan de călătorie şi să ştie exact când pot ajunge acolo unde au nevoie.

În acest moment parcul auto al RATB este compus din: 1000 de autobuze, dintre care  doar 648 se află în trafic, 485 de tramvaie dintre care în traseu 245, 297 de troleibuze, în traseu 155.